Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dogelia

Maz mnie kopnął

Polecane posty

Gość gość
Glupia i nie poradna to ty zdecydowalas ile masz dzieci? Twoj mezus jest pod pantoflem i to ty mowisz gdzie ma trafic jego sperma? Po prostu zal! Uwazam ze dziecko to decyzja obojga ludzi nie tylko kobiety. Ze niby ty masz wieksze prawa do dziecka bo go rodzisz? Krytykujesz autorke a zachowukesz sie jak patologia. Autorka ma prawo kłaść dziecko spać kiedy jej się podoba guzik ci do tego. Dziecko roczne nie musi z rana zrywac sie do szkoły wiec może spac nawet o 23. Dziecko tyle spi ile mu potrzeba takiego dziecka się nie budzi samo wstaje jak sie wyspi. Jak autorka chciala miec dwojke dzieci jedno po drugim to jej sprawa do ciebie na obiad nie chodzi

Gość gość
Dziecko kładzie się wcześniej spać. Roczne dziecko potrzebuje snu w normalnej porze. Poza tym skąd wiesz, że nie budzi się jeszcze w nocy? I dlaczego autorka taka zmęczona? Mój syn przesypial całe noce dopiero jak skończył 2,5 roku. Na dodatek chodziłam na 7 do pracy na całe etat, jak skończył 2 lata i dawalam radę, męża zaangażowałam też. To od nas kobiet zależy głównie jak będzie wyglądało życie w domu i z kim we dzieci robimy, taka prawda, to my mamy macice. Mój znajomy też kładł dzieci o 23 ippotem nie kumaly nic w przedszkolu takie były spiace. To nie jest dobre też dla małżeństwa, musi być czas dla dwojga. Więc i tak obstaje przy swoim, że autorka źle organizuje sobie czas i życie i nie umie porządku zrobić z dziadem swoim tylko kolejnego bachora strzelić.

Gość gość
Nie prawda. Kazde dziecko jest inne. Mam dwojke i mam porównanie. Jedno spokojne nawet nie odczulam ze jest bo bylo grzeczne a drugie dalo w kosc za dwoje. Nie każdy facet chce pomoc bo zaslania sie pracą a potem zmęczony. Kobieta musi byc wypoczeta w dzien i w nocy. Nie pisz ze zmajstrowala bachora bo ją obrazasz a nie masz prawa. Moze tego nie planowala? A moze chciala? Nie wazne bo problem nie dotyczy jeszcze nie narodzonego dziecka. Uwazam ze roczne dziecko nie ma normowanego czasu spania po drugie roczne dziecko nie chodzi do przedszkola. No chyba ze twoje to fenomen i w trzech latach poszlo do pracy?

Gość gość
A ty czytaj ze zrozumieniem. Pisałam że moje dziecko też było trudne - zaczęło przesypiac w wieku 2,5 roku. O przedszkolu- pisałam o znajomym i chodziło mi o skutki w późniejszym czasie, ich dzieciaki też robiły co chciały i zadypialy ok 23 bo im na to pozwolili rodzice. Czy ja gdzieś napisałam, że roczne dziecko już powinno spać całą noc durna pało? Drugi dzieciok w takiej sytuacji- a autorka nie wie co to antykoncepcja? Sama się skarży, że jest przemęczona- to nie ja wymyśliłam. Nie oczerniaj mnie durna dzido tylko naucz się czytać.

Gość gość
I tak, uważam, że autorka jest niepoważna skoro majstruje sobie dzieciaka z takim idiota.

Gość gość
Nic nie usprawiedliwia przemocy ale ty nie jestes lepsza. Powiedziec do meza ty glupi gnoju? Wy obaj siebie jestescie warci. Nie umiecie sie dogadac i to jest wasza wina a nie tylko meza.

Gość gość
Lepiej jest byc durna dzidą niz tępą dzidą. I w czym ty jesteś lepsza od autorki? Umiesz tylko innych obrażać? To faktycznie gratulowac

Gość gość
No tak skutki będą w przyszłości hehe jak roczne dziecko nie będzie szło spac o 20 to za pare lat nie będzie spalo. Człowiek uczy się całe życie

Gość gość
"To nie jest dobre też dla małżeństwa, musi być czas dla dwojga" Tak bo ty z mężem tylko w nocy po ciemku? Czy w innej porze nie mozna spedzac razem czasu???

Gość dogelia
Nie bardzo wiem co to znaczy "normalna pora zasypiania" dla tak małego dziecka. Gdybym kladla go o 20 pewnie wstawalby o 7 a tak spi do 9. Ja nie idę spać razem z nim, bo nie umiem zasnąć tak wcześnie, klade sie po 23, zatem jakbym kladla go i 20 sama sobie bym zaszkodzila. Co innego jak wrócę do pracy, wtedy godziny przestawimy. Chcialam mieć szybko dwójkę dzieci by później rozwinąć trochę kariere a nie ewakuoqwac się z pracy z powodu kolejnej ciazy. Zresztą teraz się przemecze a później będzie spokój a nie wszystko rozwalone na przestrzeni kilku lat. Dzis tez mnie wkurzyl. On jak mu sie nie powie to nie wie co robić. Nie wie ze maly musi zjeść sniadanie, ze brudne ciuszki wrzuca sie do kosza a nie na podloge, ze raz na jakis czas trzeba zmienić pieluche- chociaż akurat na to czasem patrzy. Dzis obrazony za wczoraj wybyl z domu i znow siedze sama z dzieckiem. A prosilam zeby go zabral ze soba i dal mi choc godzine, ale na darmo. Postanowil sobie zrobić wolne.

Gość gość
A ten mąż to pewnie jeszcze do pracy chodzi? I wszystko przy dziecku zrobić musi bo żonusia CAŁY dzień przed komputerem? Ma p********e facet.

Gość gość
Jak wróci to ci znowu dupsko skopie leniu śmierdzący :):):)

Gość gość
masz prawo być zmęczona niańczeniem dziecka nie czytaj głupich wpisów masz prawo zostawić mężowi dziecko i wyjśc do mamy koleżanki i na zakupy gdzie kolwiek czasem maszyna potrzebuje regeneracji komputer się zawiesi człowiek też potrzebuje odpoczynku psychicznego i fizycznego ,twój facet to d**ek nad dupkami nie daj się

Gość gość
Pozwalasz, żeby mąż cię kopał w d***la?

Gość gość
Jak wrócisz do pracy to na pewno przestawisz sobie dzieci jak zegarki i robociki, żeby ci chodziły spać i wstawaly o której chcesz na nowo :-) gratuluję podejścia durnego. Jak masz takiego faceta, z którym dzieckanie mmożesz zostawić samego bo on nie wie, że dziecko też na przykład je, haha, to gratuluję też podejścia z drugą ciążą, teraz na pewno będziesz wypoczeta i uśmiechnięta szczęśliwa żona :-D Tylko nie p*****l tu za rok postu, że mąż cię zdradza i poszedł do innej a ty samą z dzieciakami zostałas bo przy waszym poziomie komunikacji i podejściu do życia nie wróżę wam dalekiej i wspólnej przyszłości. Jesteś kolejną durnota, która samą sobie pozwala na takie traktowanie, nie potrafi ocenić racjonalnie z kim żyje i steka teraz na forum, z prostakiem żyjesz na własne życzenie.

Gość gość
I teraz się zastanów po co tu piszesz i zakładasz posty, skoro usprawiedliwiasz siebie i męża to o co ci chodzi? Ktoś cię skrytykuje i daje ci radę żebyś coś zmieniła a ty bronisz swojej d**y jak szalała. Przestań się uzalac nad sobą i skarżyć na mezusia tylko Bo to jest debilne i takim zachowaniem nic nie zmienisz. Weź wyciągnij jakieś wnioski i zrób porządek z facetem zamiast go od gnojow wyzywać.

Gość gość
I jak się dzisiaj szanowny mężuś zachowuje?

Gość dogelia
Kobieto ja jestem w stanie ustawić nie tylko swoje dzieci, ale też i twoje. Tak moje dziecko ma stałe godziny drzemek, karmien i snu. Wystarczy tego pilnowac. Tyle ze jak widać mój mąż pewnych kwestii nie rozumie, bo to nie on później musi się szarpac. Oczywiście ze dzieci to nie roboty i sa dni ze mimo zachowania regularnosci i dyscypliny zdarzają się odstepstwa od ustalonego grafiku, ale nie zdarza się to często. A zmęczona jestem chyba przez kolejną ciążę. Fizycznie znoszę ja gorzej niż poprzednia bo nie mam jyz tego czasu na wypoczynek wtedy kiedy potrzebuje. Mój mąż dziś zachowuje się zle. Teraz właśnie wypoczywa w sypialni a ja uspalam mojego. Mial jechać do sklepu ale nalegalam by wzial malego ze sobą to się wnerwil, stwierdził ze nie jedzie i poszedł spać. Takze przy zachowaniu wszelkich zasad regularnosci, gdy się nie ma nawet chwili oddechu od codziennych obowiązków i na nikogo liczyć nie można, to mimo wszystko jest ciężko. Później juz mu mowilam by jechal sam skoro zabranie dziecka to taki problem alevjuz za późno bo jest wsciekly. Obiadu zatem dzis nie zjem a on pewnie wyjdzie później na miasto na kebaba.

Gość gość
I wy w to wierzycie głupie babska?Prawdziwe historie nazywacie prowokacjami a jak jakas znudzona kura wymysli historyjkę z mezem dzieckiem i nietypowa sytuacja w tle zaraz kilka stron odpisu,a na prawdziwe historie uwagi ne zwracacie

Gość dogelia
W sumie to teraz sama mogłabym wyskoczyć do sklepu, no ale nie zostawie malego bez opieki, a przeciez szanowny mąż śpi.

Gość gość
Co za patologia,jak można sie tak traktować!!!!!!!!!!!nigdy bym nie chciała żyć w takim zwiazku!!!!!!!!facet kopie kobiete,zonę,masakra!!!!!!!!!ona sie wydziera horror!!!!!!;;;co dobrego wyniosą z domu wasze dzieci,NIC!!!!!!!!!!DRAMAT!!!!!!!!!!!

Gość dogelia
Najpierw ocen co z domu wyniosly twoje dzieci a później oceniaj innych. Tylko weź przy tej ocenie opinie nauczycieli, znajomych, rodziny, a nie tylko swoją własną.

Gość gość
Tak się zastanawiam czy nie lepiej było by Ci bez takiego męża? Nie masz żadnej pomocy od niego, a i wzorców dla dziecka też żadnych. Nawet papież mówi, że najważniejsza jest jakość rodziny. A Ty w tej rodzinie jesteś sama sobie. Gdybyś od niego odeszła obowiązki były by dalej te same, a przynajmniej fochów miałabyś mniej. No i najważniejsze nikt nie naruszałby Twojej cielesności.

Gość dogelia
Z tym się musze zgodzić. Tyle ze nie mialabym gdzie mieszkać i na macierzyńskim nie dostaje zbyt wiele kasy. Najpierw zatem muszę skoncentrować się na karierze a tu niestety trochę mi zajmie.

Gość gość
Dlaczego krytykujecie autorke? Skoro mąż nie chcial drugiego dziecka to mógł się zabezpieczyc. Z drugiej strony skoro wychowywanie dzieci to taka fajna sprawa to czemu mój małżonek nie chce zamiany? Ja fo pracy on w domu? Kiedyś pracowalam szlam na 8 h i potem luz teraz jestem na obrotach 24 na godz. Moze wy macie spokojne dzieci moje nie i musze caly czas z nimi byc

Gość gość
Mieszkanie jest jego? Nie masz opcji wyprowadzki do rodziców? Nawet tak żeby dać mu coś do zrozumienia, tylko na chwile. Wiesz co ja bym teraz palcem wokół niego nie kiwnęła. Niech sam sobie pierze gotuje i sprząta. Ignorowałabym go całkowicie. Udawała, że go nie ma.

Gość gość
No dzieci to może ty i ustawiasz ale nad facetem nie panujesz. Powinnaś wyjść z domu na kilka godzin i wezwać policję żeby sprawdzili co się dzieje pod twoją nieobecność. Albo jego rodziców poprosić o sprawdzenie. Szybko bym z takim chujem porządek zrobiła. Głupia jesteś ze się godzisz na to.

Gość gość
A drugiego bachora z takim ciulem miałaś siłę zmajstrowac? Miałaś, to teraz nie marudz tylko z*********j a mężuś niech się zdrzemnie bo pewnie biedny zmęczony. Obiad ugotowalas? No hak to nie? To co ty tutaj k***a robisz?! Z*********j!! Już!! Do roboty leniwa dupo!! Tak cię widzi i szanuje twój mąż.

Gość gość
Autorko odezwij się co u Ciebie?