Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julita23021995

zameldowanie dziecka

Polecane posty

Gość julita23021995

mam problem moj chlopak jest w zakladzie karnym a ja kilka dni temu urodzilam synka i w poniedzialek chce jechac i go zameldowac meldunek bedzie mial taki sam jak ojciec dziecka..bym jeszcze chciala zeby dziecko nosilo jego nazwisko tylko nie wiem jak to zalatwic mam od niego zaswiadczenie ze przebywa w zakladzie karnym od kiedy do kiedy i jego akt urodzenia ale nie wiem czy to wystarczt?/??

no mam zaswiadczenie z pieczatka podpise ze on przebywa w zakladzie karnym.. bo on poszed i poprosil swojego wychowawce o takie zaswiadczenie ze przebywa w zakladzie karnym i powiedzial mu ze to potrzebuje ja do zameldowania dziecka

Gość gość
Watpie ze sie zgodza, pewnie zamelduja do ciebie automatycznie, a jak nie masz z tym facetem slubu to potrzebna jest zgoda tego faceta i podpis aby dziecko uznal za swoje i dziecko nosilo jego nazwisko, wszedzie podpisy

Gość gość
dziecka się nie melduje,ono jest meldowane z automatu

Gość gość
Mysle ze do czasu dopoki nie wyjdzie na wolnosc twoj chlopak, nic nie zalatwisz, dziecko zamelduja tam gdzie ty masz meldunem, a nazwisko tez bedzie wpisane twoje, a jak wyjdzie na wolnos twoj chlopak , to bedzie musial pojsc do USC zeby zmienic w akcie urodzenia nazwisko nastepnie z tym aktem do biura meldunkowego, a wrazie jak sie rozmysli to ty skieruj sprawe do sadu o nadanie nazwiska ojca dziecku i od razu o alimenty

Gość gość
Tak to prawda ze dziecko melduja automatycznie gdzie jest zameldowana matka dziecka ale jesli ojciec dziecka ma meldunek w innym miejscu zamieszkania a rodzice ustala ze chca zeby dziecko bylo zameldowane przy ojcu to jest to do zrealizowania, ma prawo, ale w tym przypadku najpierw sprawa nazwiska a nastepnie meldunek przy ojcu, tylko do zalatwienia tej sprawy raczej potrzebny bedzie podpis tego faceta