Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY do osób które miały mają problem z włosami RATUNKU

Polecane posty

Gość gość

witajcie. Chciałabym się z Wami podzielić moim problemem, otóż srasznie wypadają mi włosy. po ciązy juz 3 lata i od tego czasu non stop. Zostało mi ich już malutko wszedzie gdzie nie spojrzę leżą moje włosy, byłam u dermatologa nic specjalnego nie powiedział.... byłam u trychologa tak samo :( zrobiłam teraz sobie sama wyniki krwi, wyszła anemia niski poziom żelaza, dostałam zastrzyki i żelazo do ssania w tabletkach, procz tego ciagle jem suplementy, czy ktoraś miała podobny problem proszę was co mam zrobic znacie skuteczny srodek zeby zachamować ten proces oraz żeby włosy zaczęły mi rosnąć..... czy od anemii mogą wypadywać włosy tak jak to jest w moim przypdaku PROSZE O ODPOWIEDZ

Gość gość
Badałaś tarczycę?

Gość gość
TAK TSH W NORMIE

Gość gość
A ile masz?

Gość gość
teraz już nie pamiętam, ale na pewno wynik był w normie bo byłam na konsultacji u lekarza gdzie też zostawiłam kartę z wynikami i powiedziała że jest w porządku, a czy leki antykoncepcyjne mogą powodować wypadanie wlosów biorę triquilar

Gość gość
Od niskiego żelaza mogą wypadać. TSH powinno być poniżej 2 Mi kiedyś też powiedział lekarz pierwszego kontaktu, że są w normie a się okazało, że nie.

Gość gość
A zincas forte (cynk) próbowałaś? Mi kiedyś bardzo pomógł.

Gość gość
Zetnij na 2cm. Mi pomoglo

Gość gość
vitapil wax herbata z pokrzywy i biotebal seboradin teraz kupiłam tę wcierkę z szamponem .... boję się że będę łysa. ten lekarz to byl endoktrynolog więc raczej s tarczycą się nie mylił. W poniedziałek zrobię jeszcze raz tę tarczycę

Gość gość
włosy scinam regularnie mam do ucha

Gość gość
mi pomogły wcierki z cebuli naprawdę - przestały mi wypadać włosy i przede wszystkim zaczęły mi rosnąć nowe włoski :)

Gość gość
Mi właśnie lekarka powiedziała, że TSH u kobiet w wieku rozrodczym powinno wynosić mniej niż 2, a norma jest od 0,270 do 4,200. A kobiety po ciąży bardzo często mają kłopoty z tarczycą. Masz jakieś inne objawy np: zmęczenie brak energii suchą skórę uczucie zimna senność?

Gość gość
sucha skóra, włosy przetłuszcają się, zmeczenie, bladość skóry

Gość gość
To sprawdź sobie ile ta tarczyca wynosi. Bo często lekarze mówią co innego. Mi też włosy bardzo wypadały i miałam bardzo niskie żelazo oraz problem z niedoczynnością tarczycy (Hashimoto) od bardzo dawna. A inni lekarze wmawiali mi, że wszystko w porządku. Od pierwszych objawów zanim zostałam zdiagnozowana poprawnie minęło jakieś 7 lat.

Gość gość
przy podobnym problemie z wlosami bralam Silica 2 tabletki dziennie i pomoglo

Gość gość
A jak Twoje samopoczucie? Pamięć i koncentracja?

Gość gość
Na 2cm mi pomoglo.co dwa tyg maszynka hehe odstaw suszarke

Gość gość
Nie susze i nigdy nie farbowalam włosów samopoczucie do d......

Gość gość
też mam problem...świeże wyniki tsh i żelazo w normie. znaleźć przyczyne wypadania włosów to prawdziwe wyzwanie. Ja puki co Biorę biotebal, nakładam Wax i piję skrzyp...oczywiście na efekty trzeba trochę poczekać...mam nadzieję, że nie zostanę łysa...

Gość gość
kochana moze wyda ci sie to smieszne ale mi jedyne co pomoglo na wy[adanie wlosow to KWAS FOLIOWY- mowie calkiem serio :) wszystko wyprobowalam... a jak zaczelismy planowac dziecko, mzaczelam jesc kwas foliowy- zdecydopwana roznica byla juz po miesiacu. naprawde polecam!!!! a wlosy mialam wszedzie :/ nie moglam przejsc z lazienki do pokoju zeby cos mi z łba nie poleciało!

Gość gość
Tez tak mam ze włosy wszędzie leżą najbardziej jestem zrozpaczona jak myje podłogę masakra wszędzie moje włosy a po myciu to garściami. Nie wiem może to przez te anemie. Juz nie wiem gdzie iść co zażyć by było oj żeby mniej wypadały. ...

Gość gość
W ciąży włosy rosną wspaniale dzięki większej dawce hormonów, estrogenu chyba. Po ciąży ten poziom gwałtownie spada. Weź sobie zbadaj hormony, bo włosy powinny się uregulować w ciągu max roku

Gość gość
Jakie hormony zbadac