Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie możemy zajść w ciążę

Polecane posty

Gość gość

Razem 10 lat w tym 2 lata po ślubie, a dziecka brak. Mąż ma problemy z wytryskiem tzn. nie potrafi dojśc kiedy się ze mną kocha, prawdopodobnie wskutek długich lat onanizmu :( Nie wiem czy jestem gotowa na życie bez dzieci, tym bardziej że rodzina bez ogródek dopytuje, kiedy będą, a co ja im mam powiedzieć?!

Gość gość
Akurat,to co masz powiedzieć to najmniejszy problem.Mąż powinien iść z tym problemem do seksuologa.

Gość gość
Ludzi jest za duzo, po za tym życie jest chu.owe, więc po co tworzyć kolejnych ludzi?

Gość gość
Myślisz że o tym nie wie? Niestety nie potrafi się przełamać, a ja chyba wkrótce zacznę psychologa odwiedzać, bo już z tą presją nie daję rady...

Gość gość
no to może inseminacja?

Gość gość
Może ludzi jest za dużo i życie bywa kiepskie, ale każdy kto chce mieć pełną rodzinę wierzy, że jemu się uda i jego rodzina będzie oazą w tym wrogim świecie.

Gość gość
nie dziwię mu się,pewnie go to wpędza w kompleksy,ale musisz mu delikatnie wytłumaczyć,że to pierwszy krok do tego,żebyście mieli dziecko.

Gość gość
To w końcu kto chce dziecka?Ty czy otoczenie? Kto ma problem?

Gość gość
Mówiłam już mężowi o inseminacji, ale on obiecuje, że postara się przełamać. I tak to już trwa od około roku, czyli od kiedy podjęliśmy decyzję, że czas powiększyć rodzinę. Szkoda, że nie mam z kim o tym porozmawiać zaufanym. Coś takiego to chyba jeszcze gorzej niż dowiedzieć się, że jest się bezpłodnym - wtedy coś mozna leczyć, a tu?

Gość gość
Dziecka chcemy i my, i otoczenie - nie żyjemy w próżni i oboje jesteśmy jedynakami po 30stce, więc to chyba nie dziwne, że nasze mamy chciałyby wnuków...

Gość gość
to ze ie dochodzi to nie moze byc problem waszej bezploddnosci, a dochodzi a zewnatrz? wiec znajdzcie metode naprawde mozecie to wyprcowac