Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćbbq2

jak znaleźć pracę w innym mieście bez mieszkania?

Polecane posty

Gość gośćbbq2

W swoim małym mieście szukam pracy prawie dwa lata, niczego konkretnego nie mogę znaleźć. Mam ochotę wyjechać do innego miasta, ale czy to w ogóle możliwe jeśli nie mam już praktycznie oszczędności ani nie znam nikogo w mieście gdzie chciałabym wyjechać. Poza tym nikt nie da mi ta pracy jeśli w cv zobaczy moje miejsce zamieszkania oddalone 100 km od miejsca pracy. Nawet nie jestem pewna czy znalazłabym jakąkolwiek pracę. W dodatku mam już powoli dośc swojego faceta z którym jestem od ponad 3 lat, widujemy się raz w tygodniu bo mieszkamy od siebie daleko a on tylko ciągle mówi o tym że razem zamieszkamy ale nic poza gadaniem się nie dzieje w tej kwestii. Chciałabym mu pokazać że potrafię sama coś zrobić i zając się soba bez jego łaski i decyzji ale nie wiem jak mialoby się to udać :o Myśleć o takim wyjezdzie? od czego zacząć? i czy w ogóle ma to sens?

Gość gość
miejsce zameldowania nie ma żadnego znaczenia. a jak ktoś zapyta o miejsce zamieszkania to podajesz dzielnicę, w której mieści się dana firma ;)

Gość gość
a jeśli ktoś będzie pytał jak ci się podoba ta dzielnica to odpowiadasz, że dopiero co się tu przeprowadziłaś i jeszcze nie miałaś okazji się przespacerować po okolicy

Gość gośćbbq2
ale w cv wpisuje się konkretny adres, poza tym nie mogę pojechac szukac pracy jak nie mam się gdzie w tym mieście zatrzymać a koszt wynajęcia mieszkania mnie przerasta.

Gość gość
to wynajmij pokój

Gość gość
ja wpisuję adres zameldowania kilkaset km od miasta w którym mieszkam i pracuję i nigdy nikt mnie nie pytał jak mam zamiar codziennie dojeżdżać do pracy.

Gość gośćbbq2
sprawdzałam że wynajem pokoju to jakieś 500 zł miesięcznie plus koszty jedzenia. Moje wszystkie oszczędności teraz to 500 zł :O

Gość gość
pożycz od kogoś np chłopaka

Gość gośćbbq2
nie chce pożyczać od faceta bo już mi pożyczył z 1000 zl i nawet nie wiem kiedy mu to oddam. :o

Gość gość
Ja też jak aplikowałam do oddzialu Kasy Stefczyka w innym mieście nie miałam jeszcze mieszkania. Na rozmowie się nikt nie pytał, a jak udało się z pracę to i mieszkanie potem znalazłam. Na pracę nie mogę narzekać, bo jak na razie wszystko mi się fajnie układa.

Gość gość
ja tak zanlazlam prace chodz w cv mialam adres z innego miasta na rozmowie powiedzialam , ze potrzebuje 2 tygodnie na przeprowadzke

Gość gość
powiem wiecej jak ja znalazlam wysylalam cv do firm w duzych miastach, w cv mialam wpisany wlasnie adres z malego miasta. Gdy zadzwonili do mnie na rozmowe kwalifikacyjna to przyjezdzalam w ten dzien na rozmowe. Poniewaz podroz zajmowala mi kilka godzin to godzine romowy ustalalam na wczesne po poludnie , a nie na rano by zdarzyc dojechac. Na rozmowach mowilam, ze potzrebuje 2 tygonie na przeprowadzke. bylam tak na 5 rozmowach, to z piatej rozmowy zaproponowano mi prace i wowczas sie przeprowadzilam

Gość roline
Do mnie, pomimo tego, że mam dużymi literami w CV napisane, (zaraz pod moimi danymi kontaktowymi, na samej górze) "pełna gotowość do relokacji" to nikt nie dzwoni :( mam podany swój adres zamieszkania, a pod nim właśnie tę ww. informację. Upatrzyłam sobie jedno duże miasto bo tam jest najwięcej ofert w moim zawodzie, ale nic, cisza :( Ciężko pracowałam, żeby osiągnąć to, co osiągnęłam, mam 10 letnie doświadczenie, a i tak nie dzownią. Może po prostu spróbować w ogóle nie pisać adresu?

Gość gość
Czy ktoś jeszcze tak znalazł pracę?

Gość gość
oczywiście, że ludzie tak znajdują pracę, to powszechna praktyka, ba, przeprowadzają się do innego kraju i na inny kontynent gdy dostaną pracę.

Gość gość
Ja w cv nie mam ani adresu ani wieku a i tak oddzwaniaja w 0

Gość gość
Ja w ogóle nie wpisuję adresu ani nie dodaję zdjęcia. Na zachodzie jest to zresztą zabronione, żeby pracodawca nie został oskarżony, że nie wybrał kogoś ze względu na kolor skóry na przykład. Ja też planuję się przeprowadzić jak naszybciej. Mam tylko 1000 zł ale wierzę, że dam radę. Na czynsz za pokój i jedzenie powinno wystarczyć, a zawsze mozna spytać czy jest możliwość rozłożenia kaucji na raty.

Gość penks

Pewnie, że każdy może znaleźć pracę - kwestia jedynie warunków. Akurat pod względem możliwości zatrudnienia sporo się zmieniło. A jak będzie dalej? Czas pokaże. EuroKadra wam coś mówi? Potencjał jest widoczny, możliwości są, kwestia taka, czy to wykorzystacie. Nie wiem, kiedy po raz ostatni było aż tyle możliwości zatrudnienia.