Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociak123

czy mogę kotu posmarować ranę maścią z antybiotykiem?

Polecane posty

Gość kociak123

Moja kotka miała sterylizację półtora tygidnia temu. Wssystko było dobrze, aź dzisiaj jak zajżałam do rany to znalazłam ropę na brzegu z jednej strony. Umyłam to od razu wacikiem i wodą i polałam wodą utlenioną, ale wciąż mnie to niepokoi, dlatego pytam, czy można by to posmarować jeszcze maścią z antybiotykiem. Wet. Dopiero w poniedziałek.. co robić?

ja tam ropiejące oko kotu wyleczyłam sama Dicortineffem, ale z maścią to nie wiem czy bym ryzykowała, jest strach że kot wyliże.

Gość kocia123
Kotka chodzi w ubranku, by nie lizała rany więc nie wyliże, ale nie wiem, czy na taką szytą ranę można. Mam w domu dobrą maść..

Gość kociak123
Beneocin

Gość gość
Chyba można...

Gość gość
No nic, posmarowałam, bo znowy coś wyszło z ranki, zobaczymy jutro, oj byle do poniedziałku.. dobranoc

Gość gość
Jakbys napisala wcześniej to bym ci powiedziala bo moja mama pracuje w klinice weterynaryjnej (również w soboty)to by sie dowiedziała. kotki w domu mamy tez byly sterylizowane ale nie wiem czy cos im ropiało czy nie.

Gość kociak123
:)

Możesz, aby tylko nie lizała. W ciągu dnia kilka razy przemyj jej to miejsce, i posmaruj.