Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza z endometrioza

Polecane posty

Gość gość

choruje na endometriozem, okres mi sie spoznil zrobilam test i jest pozytywny, pytanie do kobiet z podobnym problemem jakie mam szanse na ta ciaze, czy ktoras urodzila pomimo tego schorzenia i jakie leki dostawalyscie w trakcie ciazy jezeli komus sie udalo

Gość gość
Pocieszające jest to ze Ci się udało. Ja właśnie dowiedziałam się że mam endo. A zaczynamy dopiero starania 3 msc. Biegnij od razu do lekarza. On bardziej będzie wiedział co z Tobą robić niż forum. Trzymam kciuki.

Gość gość
tak wiem tez jestem zaskoczona i z drugiej strony bardzo bardzo sie ciesze, jednak wiem ze to nie wyglada zbyt dobrze tzn mowie o rokowaniach, dlatego pytam inne kobiety czy ktorejs sie pomimo tego udalo donosic, bo puki co za bardzo sie ie nakrecam bo wiem jak to wyglada od strony teoretycznej

Gość gość
JA miałam endometrize i na 3 lata przed ciążą laparoskopie.

Gość gość
Ja mam endo, zaszłam po laparoskopii, na poczatku ciazy mialam krwiaka, musialam lezec 6 tygodni, bralam duphaston i luteine, teraz jestem w 27 tyg. i wszystko jest w porządku :).

Gość gość
w jakich dawkach bralas leki, bo jak przy dawce duphaston 2x1 oraz 2x2luteina 50mg poronilam

Gość lathycounjump1984fkzwf
tak wiem tez jestem zaskoczona i z drugiej strony bardzo bardzo sie ciesze, jednak wiem ze to nie wyglada zbyt dobrze tzn mowie o rokowaniach, dlatego pytam inne kobiety czy ktorejs sie pomimo tego udalo donosic, bo puki co za bardzo sie ie nakrecam bo wiem jak to wyglada od strony teoretycznej Jasne http://www.baronsofbulls**t.com/l/28

Gość gość
duphaston 3x1 luteina 2x1 100 mg - ale 3 tyg lezalam PLACKIEM - wstawanie tylko do toalety, kolejne 3 tez lezenie ale juz nie tak restrykcyjnie

Gość gość
no to faktycznie wieksze dawki progesteronu, ja niestety nie moglam lezec plackem a wiem ze te pierwsze tyg sa decydujace

Gość gość
Ja mam endo 2stopnia. W ciąży do 14tyg brałam duphaston 3*1tabl ze względu na plamienia. Później już ciąża przebiegła bez problemów