Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

Która sentencja na tatuaż najlepiej brzmi

Polecane posty

Nie chodzi mi o polskie znaczenie bo pod tym względem mam te dwa tylko nie wiem który wybrać. Który według was lepiej brzmi? a więc 1) Tota Vita Discendum Est Mori- przez całe życie trzeba się uczyć umierać 2) Nitimur In Vetidum- najbardziej kusi zakazane

Gość gość
2 będzie lepiej wyglądało jako tatuaż :)

Gość fabryka kontenerow fakon
zastaw sie a postaw sie :P

Gość gość
a najbardziej praktyczne byłoby wytatuowanie rozkładu jazdy autobusów, wiesz ile osób chciałoby to oglądać ?

Gość gość
proponuję na pośladkach...

Gość gość
JestĘ ZerĘ LubiĘ w DupĘ

Gość Armiad
Jest też 3 opcja która podoba mi się najbardziej: Ego Manducare Acervum, ale ze względu tego że zdradza moje upodobania które do tej pory trzymałem w tajemnicy, mam do niej wątpliwości.

Gość gość
podszywie - a skąd wiesz, że autor(ka) tematu to akurat facet?

DRUGA SENTENCJA ;) Pierwsza za skomplikowana...poza tym umierania nie da sie nauczyc.

Gość gość
Pierwsze jest wyjątkowe

Gość JajkoPisanka
Zgadzam się - pierwsza jest za długa, zbyt skomplikowana. No i przesłanie trochę dziwne, ale zgaduję, że to wyrwane z kontekstu.

Gość gość
"Glupota boli i bywa trwała"

Gość gość
Jest jakiś powód dla którego jesteś złośliwy?

Gość gość
Zdanie opisujące typowe ludzkie przywary najbardziej nadaje się na napis na Twojej skórze. To taka wskazówka będzie dla innych tubylców.

Gość gość
"Glupota boli i bywa trwała" gość dziś Jest jakiś powód dla którego jesteś złośliwy? xx to nie zlosliwosc, raczej zyczliwosc. Czlowiek dorasta, dojrzewa, rozwija sie, a musi caly czas pokazywac swiatu wlasne motto, dosc przypadkowe, skoro o radę sie prosi ludzi z kafeterii. Uwazasz np., ze cale zycie najbardziej bedzie cie kusic zakazane? - bedzisz stara,w zasadzie wolno ci bedzie wszystko, a kusic bardziej to, czego juz nie jestes w stanie zrobic... Dlatego radze ci, oszczedz sobie sentencje na ciele ,mozesz je powiesic na kartce na scianie w pokoju i zdjac, gdy inne stana sie dla ciebie wazniejsze,

Gość gość
a dlaczego nie? Może na emeryturze łyknie sobie ecstasy. Poza tym tatuaż pełni przede wszystkim funkcję dekoracyjną.

Gość gość
Ano faktycznie. Czasami trzeba do tego trochę dystansu i faktycznie wygląda to tak: Jakaś osoba pyta inne osoby na forum co ma sobie napisać na swojej skórze. Faktycznie to idiotyzm. :D

Gość gość
na emeryturze nikt jej nie zakaże lykania ecstazy. Raczej w ogole nie bedzie nikogo, kto by jej cos zakazywal - no, moze policjant przejsca na czerwonym. I co wtedy z tatuazem? :)Dekoracja? moda sie zmieni, technika tatuazu tez, beda lepsze.

Gość gość
myślę, że chodziło o to co lepiej sprawdzi się jako tatuaż.

Gość gość
co z tatuażem? Nie zatraci znaczenia, przecież nie musi odnosić się zawsze do teraźniejszości. Nie przestanie być też ozdobą tylko dlatego, że moda się zmieni.

Gość gość
Nie musi również chodzić o zakazy prawne. Może chodzić o rzeczy których sami sobie zakazujemy z różnych powodów i one nasz "kuszą", może chodzić o niepisane normy które "zakazują" pewnych zachowań.

Gość gość
dwójka

Gość gość
A moze jakis wzor zamiast napisu??

Gość gość
Moje skojarzenia - "najbardziej kusi zakazane" jako motto zyciowe - dla mnie swiadczy o nieciekawej osobowosci - jest tyle ciekawszych, wazniejszych rzeczy, ktore moga czlowieka kusic w zyciu A to pierwsze jest tak ponure, ze prosciej od razu palnac sobie w leb. Dodaj do tego, ze wiekszosc wspolczesnych nie zna laciny , wiec i tak nie bedą wiedzieli, o co chodzi. Rysowanie haseł na skorze jest dla mnie bez sensu i pretensjonalne - chyba ,zeby bylo absolutnie tylko twoje , jedyne i odkrywcze.

Gość gość
Chyba chodzi o estetyke, napisy wygladaja ladnie

Gość gość
a poza tym nie zaczynamy każdego slowa w zdaniu wielka literą - ani po polsku, ani po łacinie

Gość gość
jeśli napis ma byc tylko ładny, mozna sobie napisac dupadupa bardzo piekna czcionką

Gość gość
Pewnie ktos tak juz zrobil....i tak, tatuaz ma byc ladny