Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruda855

Niemowle ssie pierś w nocy co 1 lub 2 godziny

Polecane posty

Gość ruda855

Witam i błagam o pomoc. Mój synek ma praiwe 3 tygodnie. Dodam że śpię z nim w łóżku. Trudno go przede wszystkim uśpić. Usypiamy go w bujaczce i przy dzwiękach suszarki. Zaśnie wtedy przenosimy do mojego łóżka i od razu się lekko rozbudza i szuka przez zamknięte oczka cyca. Więc mu go daje. I reszta nocy własnie tak wygląda. woła cyca co godzinę do dwóch. czasami trochę zje, ale przewaznie tylko sobie"dydka" go. Smoka wypluwa. A jak nie daję mu cyca od razu jak się domaga to jest płacz który kończy sie daniem i tak i tak cyca. Co wy na to moje drogie????

Gość gość
jesteś chodzącym cyco-smokiem...ma silny odruch ssania i musisz go przestawić na smoka i na twoim miejscu postarałabym się go dalej nie uczyć usypiania bujając czy przy suszarce

Gość gość
popełniasz te same błędy co wiele młodych matek.. potem jazgot i płacz na forum, że dzieciak ma 2 lata a matka zero przespanej ciągiem nocy :O a półtoraroczne dzieci jedzące z cyca (czy butelki) w nocy to masakra

Gość gość
malutki jest więc niestety na razie musisz mu dawać cycka na rządanie, dopiero jak skończy pół roku mozna odzwyczajac go od jedzenia w nocy i podawac mu w nocy wodę do picia, spróbuj już teraz też nauczyć go pić z butelki, jak juz nauczysz to po kąpieli przed zasnieciem sprobuj zamiast piersi podawac mu mleko modyfikowane - jest bardziej tresciwe wiec maluszek powinien lepiej ( dłużej ) po nim spać, ja tak postępowałam z dwójką moich dzieci, zanim skonczyly obydwa rok przesypialy juz cale noce

Gość gość
usypiasz go bujając i przy dźwiękach to się nie dziw ze się wybudza potem. "Krzywisz" go już od małego

Gość gość
12.11. Bardzo konstruktywna odpowiedz, naprawdę. Jak nie umiesz odczytywac pytan i na nie odpowiadać, to się w ogole nie produkuj. Autorko, jesli maly tylko ciamka sobie piers, to ja często wkladalabym mu smoczka do buzi i z czasem jakos się przyzwyczai, moze zmien smoczek, moze ten mu nie odpowiada. Albo kup butelke dr browna imitujaca piers i sciagaj mleko, albo faktycznie mm- dzidzia dluzej je trawi i dluzej spi.

Gość gość
Moj syn tez budzil sie na karmienie co dwie godziny. To normalne, potem ten czas zacznie sie wydluzac. Probuj ze smoczkiem, nauczy sie.

Gość ruda855
Wiem że może jestem głupia ale poplakalam się jak czytałam źle komentarze. Nie musicie być wredne. to jak waszym zdaniem powinnam go usypiac. Chcetnie zapoznam się z waszymi metodami. Co mam zrobić jak inaczej nie chce zasnąć. Na początku spał w łóżeczku Ale ma wiotka krtani i wydaje różne dźwięki w tym się potrafi zakrztusic dlatego śpi że mną. Boję się o niego po prostu. Też myślę nad mlekiem modyfikowanym ale mój mąż jest przeciwny.

Gość gość
to niech mąż dajemu do ssania sutka co godzine w nocy, a nie decyduje za Ciebie. Ja swoją bujałam do 2 lat (o zgrozo). Nie rób tego. Dziecko umie samo zasypiać już teraz wiem po swojej. Nie bujaj, nie lulaj, co najwyżej zamiast suszarką staraj się np. nucić coś. Taki maluch nie wie kiedy powinien iść spać i czemu akurat wtedy ma spać niby długo jak mu się nie chce. Proponuję kąpać go np. o 20 potem pierś czy butla i do łóżeczka czyłóżka w którym ma spać. I tak codziennie, myślę, że się nauczy.

Gość gość
Trzy tygodnie to dopiero początki laktacji, wszystko dopiero się normuje. Rzeczywiście na razie powinien dostawać pierś na żądanie. Najlepiej byłoby, gdyby usypiał po prostu po wieczornym karmieniu - bez jakichkolwiek dodatkowych "atrakcji". Sprawdź, czy dobrze go przystawiasz - może źle chwyta pierś i dlatego ssie zbyt krótko, nie najadając się porządnie.

Gość ruda855
Dziewczyny źle napisałam on a 3 miesiące.

Gość gość
Kup sobie kapturki silikonowe, może lepiej przez nie będzie mleko pił. Nie poddawaj się, nie myśl o mleku modyfikowanym i mu takiego syfu nie podawaj szkoda dziecka. Na pocieszenie napisze Ci że mój syn na 10 miesięcy i budzi się do cyca kilka razy w nocy niczym noworodek. Trzymam kciuki, z czasem wszystko się ułoży. Polecam ci blog matki karmiącej www.Hafija.pl.

Gość gość
nie martw sie.jest dzieckiem piersiowym wiec budzi sie zeby sprawdzic czy jest cyc. I nie ludz sie ze nagle przestanie sie budzic. Poczekaj jeszcze z miesiac na wprowadzenie stalych pokarmow i powoli zaczynaj wybierac godziny w ktorych ccesz go pasc cycem. I ucz go smoczka.I tak wstajesz i tak wiec podawaj smoczka.Raz na 3h dawaj cyca,a jak sie budzi w miedzy czasie to smok. Co do usypiania najlepsza metoda jest wymeczyc dziecko i sie z nim polozyc/odozyc. Ja najpierw tanczylam z dzieckiem jak juz je bralo na sen a jak juz miala zasypiac odkladalam i wychodzilam.(corka byla bujana cala dobe ze wzgledu na probemy z brzuszkiem). Pozniej juz nie bujalam tylko sie z nia kladlam.a teraz mala jak chce spac sama sie kladzie.tylko to trwalo pol roku. a paczatki byly na tyle trudne,ze mogla nie spac 8h,a pozniej sie darla,bo nie mogla zasnac jednak u nas sie sprawdzilo

Gość gość
dodam,ze corka dalej jest kp i tez ma swoje fochy ze budzi sie co godzine w nocy na piers,a nieraz spi pieknie cala noc bez pobudek. w dzien karmie tylko raz do drzemki

droga mamo, czy to twoje 1 dziecko? ja mam takie rady: -skoro jego odruch ssania jest tak silny jak piszesz, proponuje kupic smoka i rzyzwyczajać, bo bedzie Ci wisiał na piersi w dzień i w nocy. No chyba, że to Ci odpowiada. Moja córka też byla takim ssakiem, bez smoka wytrzymałam 1 miesiąc, potem kupiłam MaM ale nie chciała go, avent też nie, canpol nie, nuk to bylo trafienie w 10. Metodą prób i błędów, cierpliwie. Przyzwyczajanie do smoka trwało, ok. 2 tygodni. -nie spałam z córką w łózku, padałam na ryj ale wstawałam i cierpliwie odkładałam po karmieniu, testowała mnie ok miesiac i później nie bylo juz tematu. Od 3 m-ca spała od 21 do 6-7 bez pobódki, lub z jedna pobudką ok północy . -poszłam za radą koleżanki i przyzwyczaiłam córkę (karmioną piersią) do butelki. Odciagałam pokarm, i próbowałam po troszeczku karmic piersią i jak zassała podstawiałam butlę (tej samej firmy co smoczek), po kilku próbach i placzach mała nauczyła się pić z butelki, odciagałam pokarm, mąż karmił ja miałam czas dla siebie lub na zakupy czy cos. To przydatne, szczególnie że musisz sie czasem odłączyć od dziecka, np. isć do lekarza itd. -rozumiem Twój strach o dziecko, ja miałam ulewajace kosmicznie, wiec też się balam, ale jednak nie zdecydowałam się na wspólne spanie... spała ok 1.5 m od nas, aż - jak skończyła ulewać po 1 roku - wyprowadzilismy ją z pokoju. -małe dzieci usypiaja przy trwałych dźwiekach, dlatego u was sprawdza sie suszarka, też sie kiedyś zdziwiłam jak mała mi zasneła niespodziewanie jak odkurzałam ;) ale to nie jest sposób na codziennosć tylko raczej na dramaty ;) powinnaś wypracować rytułał, wieczór: kąpiel, czesanie, balsamowanie czyli masaż np. antykolkowy który maluszek polubi ;) lub nie ;) potem kocyk, pierś i spanie, proponuje karuzelkę, która np. gra kolysankę lub szumi, kupa jest tego na rynku. No i cierpliwości, nie denerwuj się. Odpowiedzią czy dziecko sie najada czy nie jest jego waga. fajne też jest, jeśli nakarmisz butelka, to da ci to obraz ile mały zjada, to wpłynie też na ciebie, bo będziesz fozycznie widziala ilosc pokarmu. mam nadzieję, ze ci pomogłam, to tylko moje sposoby na przeżycie w pierwszym polroczu ;) polecam, bo nie miałam zupełnie żadnych problemów z dzieckiem. mnie też to ktoś podpowiedział.

Gość ruda855
Synek ma 12 tygodni wazy 6,100. cycka wola w ciagu dnia co 1godzine do 2. To mojev pierwsze dziecko. Kokoszka123 tez słyszałam że buk ma dobre smoki i zakupie go. Tylko podobna są roczne rodzaje. Jaki masz??? Dziękuję dziewczyny za rady i czekam na nowe.

Gość gość
Ruda, nie placz kochana, zaden autorytet z tych które tak jada po mamie szukajacej pomocy! Ja pisalam o butelce dr browna, jej smoczki imituja kobieca piers, a mezowi nic do tego! Twoj stres powoduje ze jest Ci jeszcze trudniej, jak trzeba będzie przejdź na mm. Miliony dzieci wychowaly się na mm i maja się dobrze, Twoje maleństwo jest na jeszcze lepszej pozycji- bylo karmione tym co najlepsze przez 3 m-ce.

Gość gość
jezeli chodzi o smoczka to jest jeszcze avent soothie do kupienia na allegro bo w sklepach go nie ma. Podobno rewelka, ale nie wiem bo nie miałam

o matko polko: pobudka ;) ale byk mi się wkradł w wypowiedź ;) no u nas nuk sie sprawdził i w zasadzie wszytko potem kupowaliśmy z nuka, butelki, niekapki, smoki ...skoro waży ponad 6 kg to podziwiam, moja córka jak miała 6 m-cy to miała 6.400 ;) myślę, wiec że twoj pokarm jest super dobry, mały po prostu ssie , potrzebuje tego, dlatego ta pierś jest tak często w ruchu, podziwiam, ja karmilam co 2/3 h. rany dziewczyno, podejrzewam, że masz powoli dosyć... ;) co? wiesz, opinie o smoczkach są różne, no ja uważam że łatwiej jest potem oduczyć od smoczka niż od ciągania kciuka, a tak to się potem kończy jak dziecko chce ssać i załapie, że palec to coś podobnego. i kupcie sobie karuzelkę. jak młoda skończyła 4 miesiące, koleżanka podpowiedziała mi sinlac na noc, to bardzo kaloryczny pokarm bezmleczny dla dzieci alergicznych miedzy innymi i dla normalnych maluszków. Ja dawałam córce na noc jako ostatni posiłek, i spała jak suseł bo ją po prostu "zapychał". Z tym że ja miałam dziecko na skraju siatki centylowej, maluszek taki, i walczyłam o każdy gram tłuszczyku ;)

Gość gośćruda855
Ciezko mi bo caly czas na cycu wisi. Dzisiaj sciagnelam do butelki 115 ml pokarmu. z ciekawosci chcialam sprawdzic ile zje.zjadl 90 z tym ze nie wiem czy byl az tak bardzo glodny. Kokoszko123 to malutko corcia twoja byla,leciutka. Zobacze na ile mu wystarczy.zakupilam smoczek nuk i o tyle jest lepiej ze hak juz zassie to wypluwa jak usnie dopiero.

Gość ruda855
Czy wasze dzieci też w dzień spały maks 1 h??? Mój często budzi się z usteczkami w podkówke płacz.

Gość gość
tak w dzień akurat spała krótko, ale w nocy od 3-4 tygodnia zycia spała po około 4-6 h ciągiem i z tygodnia na tydzień czas się wydłużał.

Gość gośćruda855
A czym karmilas???piersia czy mm??

Gość gość
do 3 miesiąca życia tylko piersią potem straciłam mleko. Jak przeszliśmy na mm to w ogóle potrafiła spać od 22 do 5-6 rano, zjadać butle i spowrotem w spanie do 10, ale w dzień wtedy były np. 3 drzemki po 25 minut.

Gość gośćruda855
Wytrzymal na tym sciagnietym mleczku 2,5h. Super. Chyba na noc tak zaczne robic. Sprubuje jeszcze i sprawdze czy to nie byl jednorazowy wybryk mojego synka.

Gość gośćruda855
To fajnie ze tak dlugo spala. Moze moj tez tak bedzie.