Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Korpi

Młody zielony jęczmień

Polecane posty

Czy zakupiłem młody zielony jęczmień ?. Zrobiłem dwie próby jedną szklankę zalałem letnią wodą - proszek się nie rozpuścił, po godzinie sprawdziłem i okazało się, że proszek jest na dnie szklanki. Woda jakiś kolor zielonkawy uzyskała. Drugą szklankę zalałem gorącą wodą - białko się nie ścięło, a proszek także na dnie. Proszę o podpowiedź czy warto to pić, dodam, że piję od piątku i mam problemy z żołądkiem. (może to przypadek)

Gość gość
mlody xielony jeczmien nigdy nie rozpusci sie calkowicie, zawsze opada na dno troche, dlatego pije sie go od razu po zrobieniu. zwroc uwage co jesz. ja nie mam takich akcji, wrecz przeciwnie. ale byc moze tobie nie sluzy. a jak bys opisal smak tego jeczmienia? I jak go przygotowujesz?

http://poczta.onet.pl/index.html#Odebrane/411460704/1,d,date,desc,Mails - to jest link na Allegro. Tam kupiłem ten proszek. Smak - nie potrafię opisać, pić się da. Zalewam letnia wodą, mieszam i piję. W związku z otrzymaniem od sprzedawcy proszku w woreczku foliowym z karteczką zawierającą tylko nazwę proszku, postanowiłem przeprowadzić testy co kupiłem. Znalazłem w internecie test jak sprawdzić czy to jest młody zielony jęczmień. Zrobiłem próby i wyszły źle. W I przypadku po zalaniu letnią wodą ma się rozpuścić, (zielona trawa nie rozpuści się, nawet gdy jest rozdrobniona do mikroskopijnych części, czyli mam zielona trawę) nie ma opadać. Druga próba polegała na zalaniu gorącą wodą, jeżeli nasz produkt jest żywy enzymatycznie, a tylko taki oznacza, że enzymy zawarte w jęczmieniu nie uległy destrukcji i organizm w pełni z nich skorzysta, to występujące w proszku białko się zetnie i będzie pływać na wierzchu. Tak się nie stało dwie próby wyszły tak samo. Woda zmieniła kolor a na dnie proszek. Pozdrawiam !!!