Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy macie respekt i szacunek do studentow medycyny i budownictwa

Polecane posty

Gość gość
Respekt? Dlaczego mam czuć respekt przed kimś takim? Sprawdź znaczenie tego słowa.

nie zauważyłam żeby studenci lekarskiego się wywyższali...

Gość gość
'czy jak slyszycie ,ze ktos skonczyl medycyne albo budownictwo to od razu macie respekt i podziw dla kogos takiego???ze to ktos lepszy i zdolniejszy od was? ' nie.

Gość gość
hgg ty jestes pielegniara wiec niska półka lekarze to geniusze i wywyzszaja sie przez to.

Gość gość
duża część lekarzy to przygłupy bez wychowania. w dodatku roszczeniowi :P robić się nie chce, tylko szpanować.

Gość gość
Jesteście wręcz zakochani w sobie. Są owszem dobrzy lekarze, których interesuje medycyna i najdokładniejsze przeanalizowanie przypadku i są przy okazji ludzccy ale sam przyznaje jaki to procent u was? 10% , 5% lekarzy!!! Dobry lekarz charakteryzuje się takimi cechami - słucha pacjenta, stara się zrozumieć jego bol, nie wywyzsza się, nie uważa pacjenta za idiote który nie ma prawa czuć tego co czuje, jest delikatny podczas badania.

Gość gość
Szpanuja kitlami a jak nie maja nic do powiedzenia staja się chamscy i agresywni, wiem bo wiele razy miałam z tym do czynienia. Juz nie odczuwam przed nimi bojaźni i patrzę się im badawczo w oczy i widzę jak się pultaja jak g****o wiedza

Gość gość
hgg tys lekarz???? to czemu ostatnio pamietam twój nick w watku o chorej babci jakiejs laski i nie wiedzialas czegos tam . laska pisala ze rozpoznanie babcia dostala ...jakas klasyfikacja nowotwór watroby i pecherzyka ...cos w tym stylu....a ty powiedzialas ze to nie musi byc rak.... i ty jestes lekarzem??

Gość gość
przy okazji wyszukalam ten watek i podbiłam do góry.to na kafe zobaczcie go na forum.watek o babci ,ktora ryczy ,bo lekarz jej powiedzial wprost ze ma raka. nasza lekarka hgg napisała tam pare bzdur, ze klasyfikacja sie nie liczy itd.. to po co lekarz by jej pisal tak skoro sie nie liczy? zeby babcie zabić stresem??i zeby odeszla przez stres a nie raka?? oto nasi lekarze..

kody ICD-10 to wrzód na d***e lekarzy, na życzenie NFZ. Jeśli nie masz diagnozy, bo nie masz hist-patu, musisz i tak wpisać rozpoznanie, nawet te, które musisz wykluczyć. Ot, przepisy. Jedynym kryterium rozpoznania raka albo mięsaka jest ocena patomorfologiczna

Gość gość
jestem pielęgniarką i wiem więcej niż lekarze ... bo skoro hgg ,ktora sie nazywa lekarzem,pisze bzdety takie to brak słów.. wg niej klasyfikacja sie nie liczy..i tak dla jaj lekarz straszy starszą babcie chorą ,że ma nowotwór,a ta babinka sie tym pewnie nie przejmie i ni zejdzie na zawal ze stresu. gdyby to nie bylo złego cos to lekarz by nie wpisywal takiego czegos :"nowotwór" tylko wpisalby cysta ,torbiel,guzek..

Gość gość
Dobrze napisał, w tym przypadku ma racje, to nie jest rozpoznanie tylko podejrzenie. Ja juz miałam tyle podejrzeń ze juz powinna nie żyć. Hgg jeśli jesteś dobrym lekarzem to chwała ci za to ale sam przyznaj ile na twoim roku było cymalow!!!

droga pielęgniarko, bzdury to Ty gadasz. Znajdz w ICD-10 określenie "guzek". Guzek to jest autor Patofizjologii albo określenie potoczne. Cysta? cysta na wątrobie? chyba tylko bąblowcowa. Babcia ma podejrzenie nowotworu i żeby prowadzić dalszą diagnostykę takie zostało wpisane rozpoznanie. A NIE KAŻDY NOWOTWÓR TO RAK!

Gość gość
Ja osobiście nie lubię lekarzy, mają przerośnięte ego, są chamscy a wiedza jaką posiadają jest tak malutka w porównaniu z tym co powinni wiedzieć, ze szkoda gadać. Juz chyba bardziej szanuję ludzi po politechnice.

Gość gość
Z tym ze takimi podejrzeniami nie powinniscie straszyć pacjentów. Bo naprawdę można zejść na zawał czekając na histopat. Kilka tygodni nerwów, picia, palenia i niespania

Gość gość
dokladnie...babcia tej laski ryczy i ma problem teraz..przez tych konowałow..pewnie zejdzie na raka ale ze stresu a nie przez guza.

Gość gość
Co tak?