Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Salomea22

Akwarystyka dla laików

Polecane posty

Gość Salomea22

Ostatnio interesowałam się tematyką akwarystyki i postanowiłam spróbować swoich sił w tej tematyce. Co polecacie osobie kompletnie zielonej w tej materii? Chodzi zarówno o wybór wielkości zbiornika oraz rybek na początek. Jest tutaj specjalista w dziedzinie tematyki akwarystycznej? Chodzi o coś niedużego, tak aby spróbować czy się do tego nadaję. Jeżeli tak, to bardzo proszę o wskazówki. Dziękuję!

Gość Marekplo
Na początek weź sobie coś małego, np. 100 litrów i do tego jakieś nie drapieżne rybki. Jeżeli nie chesz używać grzałki to jakieś Gupiki na przykład. Musisz też pamiętać o filtrze bo to jest bardzo ważny element akwarium. Z czasem jak nabierzesz wprawy w hodowli rybek możesz zmienić zbiornik na większy i dokupić więcej sprzętu - ja z doświadczenia mogę polecić sklep Robizoo, mają tam nawet zestawy akurat dla początkujących w dobrych cenach. Na specjalistycznych forach dowiesz się na pewno więcej niż tutaj.

Gość Salomea22
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, poszukam więcej informacji na forach i sprawdzę co fajnego mają dla początkujących w tym sklepie Robizoo. Znacie jeszcze jakieś ciekawe, specjalistyczne sklepy albo fora?

W na alledrogo jest tego pełno, jak tak bardzo się tym interesujesz to poszukaj sobie a nie zadajesz trudne pytania, poza tym na Robizoo masz wszystko co trzeba żeby zacząć przygodę z akwarystyką Pozdro!

Gość gość
Reklama,reklama wszędzie reklama!