Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak reagować gdy moje dziecko się onanizuje

Polecane posty

Gość gość

dyskretny i kłopotliwy tem nie wiem jak zacząć. otóż moje dziecko skończyło 3 lata i na 99 onanizuje się i to w kontrowersyjny sposób i wstyd mi nawet pisać. Najczęściej siada na moim kolanie i ociera się o niego i robi to samo na krawędzi poduszki itd zawsze tlumacze że tak nie wolno ale jak grochem o ściane. nie wiem czy iść z dzieckiem do psychologa oraz jak reagować. czy wasze dzieci robiły coś podobnego?

Gość gość
Moj synek (trzy lata w maju) tez to robi. Podobno to normalne.

Gość gość
sama idź do pschologa

Gość gość
Może go za rzadko kapiesz i go może ptaszek boli. A ty zaraz o onanizowaniu toż to za małe dziecko. Daj spokój kobieto. Puknij się w głowę.

Gość gość
Może go za rzadko kapiesz i go może ptaszek boli. A ty zaraz o onanizowaniu toż to za małe dziecko. Daj spokój kobieto. Puknij się w głowę.

Gość gość
po co do psychologa?trzeba dziecku pokazc jakis film erotyczny,i zaspokoic jego potrzeby,niech sie onanizuje jak lubi -to nie grzech.

Gość gość
jejku jakie macie zboczone bachory :O...żeby 3 latek się onanizował :O:O...fuj :O:O..zboczuchy pieprzone :O

Gość gość
do księdza, zboczony bo opętany

Gość gość
Nie reagować. Dzieci mają własną seksualność.

Gość gość
Choc jedna madra odpowiedz. Duzo dzieci sie dotyka jak odkryja ze sprawia im to przyjemnosc.

Gość gość
Jak się onanizuje łapami to potem mu te łapy dokładnie wyszoruj, bo dotknie taki obrzydlak wózka sklepowego a potem inni ludzie tych wydzielin dotykają z krocza małego zboczucha fuuuuu

Gość gość
nie krzyczec, odwracac uwage i zajac czyms innym

Gość gość
No wyobraźcie sobie, ze takie małe dzieci bardzo często się onanizują. Nie są to żadne "zboczuchy" jak ktoś tu sugerował. Nie robią też tego z braku higieny-jak ktoś inny próbował wmówić :O Zwracanie uwagi i mówienie, że to "złe" nie jest najlepszym pomysłem. Dobrze jest odwracać uwagę dziecka od tej czynności. Tak, żeby zapomniało i zajęło się czymś innym. Miałam kiedyś w grupie przedszkolnej taką dziewczynkę- tylko, ze już pięcioletnia, i naprawdę trudno było poradzić sobie z problemem. Autorko- najpierw postaraj sie załatwić sprawę odwracając uwagę dziecka. Jeśli to nic nie da udaj się po pomoc do specjalisty bo im dłużej to będzie trwało tym trudniej będzie z tym sobie poradzić.

Gość gość
mój tez sobie dotykał ocierał o poduszke itp. nic z tym nie robiłam bo to normalne w tym wieku

Gość gość
do gosc 20:42 wez ty sie puknij a jak ty bierzez k****a do geby to cie nie brzydzi normalna to ty nie jestes

Gość gość
Nie wiem co powinnas zrobic ale napewno nie niereagowac. Ja sie onanizowalam odkad pamietam. Przynajmniej od przedszkola bo od tamtej pory pamietam. Mialo to ogromny wplyw na moje zycie intymne w doroslym zyciu.

Gość gość
moja córka od kiedy skończyła rok, zachowywała sie w taki sposób. teraz ma 6,5 i nadal to robi ale juz dyskretniej. Psycholog orzekł ze to normalne

Gość gość
My z naszym synem mamy to samo (ma 4 lata). Tzn onanizuje się w inny sposób, bo kladzie się na brzuchu i "ugniata" się w kroku. Bylismy z nim u psychologa, psycholog stwierdził że to normalny etap rozwoju, że nie zwracać na to uwagi i próbować przerwać np. jakąś zabawą. Ponadto u naszego syna to się okresowo nasila i słabnie i jest to związane z odreagowywaniem na niektóre bodźce np. narodziny brata (wtedy to sie nasililo). Poświęcam mu jeszcze więcej uwagi niż kiedy był jedynakiem, nie zwracam uwagi kiedy się onanizuje i to jakoś skutkuje bo nie robi tego już tak często. I nie wstydz się tego, dziecko nie robi tego tak jak dorosły. Wytłumacz po prosu, że to jest tylko jego i nie powinien tego robić przy ludziach.

Gość gość
psycholog kazała nam rozmawiac z dzieckiem i tłumaczyc ze to bardzo intymna sprawa, ze nie nalezy tego robic w miejscach publicznych ani przy ludziach bo moze to budzic dziwne reakcje. Córka w przedszkolu siadała na krzesełku i tez to robiła, ale rozmawialismy z nauczycielką o tym problemie i nauczyciele tak organizowali dziecku czas aby jak najmniej miało sposobnosci. Oczywiscie z wiekiem sytuacja sie poprawiala, Kiedy dziecko sie onanizuje nalzey odwrócic jego uwagę i tak tez roblismy. Nie nalezy krzyczec ani śmiac sie. No i u nas w domu dos otwarcie sie o tym mówi i rozmawia na temat seksualnosci wiec teraz uwazam za sytuacje pod kontrolą

Gość gość
Niesetey, ale tak sie zdarzalo i zdarzac bedzie

Gość gość
Niestety*