Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podatek dochody pomocy

Polecane posty

Gość gość

witam, prosze pomóżcie jaka kwota podatku dochodowego mam uiścić, na małym zusie, bez kosztów, z przychodami - kwota netto z faktury 4000 zł - liczę licze, tyle tych wzorów w necie, pomocy !

Gość gość
ktos cos?

Gość AdaBalon
(4000-148,43)*18%=693,28 693,28-270,40=422,88 czyli po zaokrągleniu Twój podatek to 423 (148,43 ZUS 51 odejmujemy od przychodu) (270,40 ZUS 52 odejmujemy od podatku)

Gość gość
dziękuję:)

Gość gość
Spoko. Pytanie, czy będziesz w stanie wypełnić deklarację PIT-36, bo rozumiem, że to KPiR. W razie problemów osoby z Krajowej Informacji Podatkowej wszystko szczegółowo wyjaśnią (22) 330 0330 (7-18 pon-pt)

Gość AdaBalon
Acha! Poczekaj. Ja zrobiłam wersję, że opłaciłaś ZUS tylko jeden raz w 2014. A zatem mała poprawka: Uwzględniasz zg. z powyższym wzorem wszystkie ZUSy 51 i ZUSy 52, które opłaciłaś w 2014 roku. (Ten wpłacony w 2015 za grudzień 2014 będziesz uwzględniała dopiero w rozliczeniu 2015 roku.)

Gość gość
ale mi chodzi o podatek dochodowy, nie na koniec roku tylko taki miesieczny, to jest ok ?

Gość gość
Wiesz co… a może po prostu zapytasz się specjalistów w tej dziedzinie? Odsyłam Cię tutaj: http://www.biurogetek.pl. Sporządzają mi deklaracje podatkowe i prowadzą pełną księgowość mojego zakładu. Obsługują fachowo, rzetelnie i mają przystępne ceny. Łatwo do nich trafić. Jak zadzwonisz też na pewno chętnie Ci pomogą. Spróbuj.