Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AleksandraFood

Spotkanie z Sommelierem Food Art Gallery

Polecane posty

Gość AleksandraFood

W dniu 29.01.2015 r. odbędzie się specjalny wieczór dla wszystkich miłośników win w Food Art Gallery we Wrocławiu vis a vis Uniwersytetu Wrocławskiego. Będzie to pierwsze z planowanego cyklu, spotkanie z Sommelierem, gdzie będziemy rozpieszczani wybornym menu w towarzystwie znakomitych i idealnie dobranych win. Kolację degustacyjną przygotowano specjalnie pod selekcję 7 wybranych na ten wieczór win, w cenie 125 zł. Rezerwacja restauracja@foodartgallery.pl tel.:71-796-71-60 lub 885 515 404

Gość gość
I jak wrażenia po?

Gość MadlenaP
Ja dopiero wybieram się na kolejne spotkanie z tej serii, w ten piątek (27.02). Nie mogę się doczekać! Żona brata opowiadała, że byli zachwyceni, mieli degustację potraw i specjalnie wybranych win, podobno na talerzu pojawiła się nawet ośmiornica. Brat chce otworzyć własną małą restaurację, dlatego chodzi na takie spotkania, twierdzi że można się dowiedzieć mnóstwo rzeczy i porozmawiać z fachowcami, to chyba najważniejsze.

Gość tom_dan_1
Ciekawą opcją są też spotkania tematyczne w FoodArcie połączone z degustacją, np. dzisiejsze spotkanie dotyczy północnych Włoch, a co za tym idzie do spróbowania będzie wiele win z tego regionu. Na szczęście organizatorzy postanowili wyjść chętnym na przeciw, bo poprzednie spotkanie odbyło się w czwartek a wiadomo jakie są poranki po degustacji win

Gość PaullllllllaaaZła
Dlaczego takie rzeczy nie są reklamowane, tylko trzeba szukać wszędzie info ;(( własnie się dowiaduję, że znowu spotkanie z sommelierem uciekło mi przed samym nosem:(( !! Kolejnym razem będę codziennie szukać info!! Fascynuje mnie wino, sposób tworzenia, szczepy winogron, rodzaje wina, itp. Zazdroszczę tym, którzy już byli na takim spotkaniu, ale kolejnej okazji nie przepuszczę, o nie!

Gość gość
Tym razem spotkanie dotyczyło win libańskich, to drugie na jakim byłam osobiście! Jak ostatnio, tak i teraz do degustacji było kilka win, 4 czy 5 potraw i bardzo przyjemna rozmowa. A wina libańskie są przepyszne! i co ciekawe, to można je dostać w Polsce, np w Centrum Wina, które było gościem spotkania.

Gość gość
Bardzo pomocne są te spotkania, sama czasami tracę pół godziny przed półką z winem w sklepie i nie wiem co wybrać... A po takim spotkaniu jest się pewnie dużo bogatszym w wiedzę na ten temat, może sama się wkrótce wybiorę:) a będzie jakieś kolejne spotkanie?

Gość KamilaSan
Wybieram się na noc muzeów do tej galerii, czy to jest restauracja? Idziecie 16 maja na noc muzeów?

Gość gość
I jedno i drugie ;) A co tam będzie?

Gość EleEla
W Food Art Gallery w Noc Muzeów będzie specjalna wystawa naszej wrocławskiej artystki Agaty Kosmali. Widziałam zdjęcia obrazów na necie, wyglądają jak tańczące kolory, bardzo fajne! Do tego wszystko w specjalnej formie (instalacji). Zapowiada się super!

Gość Kacper85
Dla wszystkich miłośników wina polecam kolejne spotkanie z sommelierem, w piątkowy wieczór 29 maja, skosztować będzie można napoju bogów z Nowej Zelandii i spróbować pysznych potraw :) no i najważniejsze, dowiedzieć się czegoś ciekawego na temat winka ;)

Gość EleEla
Odwiedziłam restauracje w czasie Nocy muzeów i muszę przyznać, że wystój i połączenie jej z galerią sztuki daje jej mocno artystyczny wyraz. Nawet serwowane dania na talerzu wyglądają jakby wyszły spod ręki malarza, kolorowe, fikuśne, bardzo kuszące.

Gość Kameliau
Teraz jest już nowa wystawa Justyny Pennards-Sycz, obrazy przedstawiają miasto widziane nocą, neonową grę świateł, cała wystawa nosi tytuł "Światła miasta".