Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Petr89

Orbitrek jak nie schudnąć a budować mięśnie

Polecane posty

Hej!! Potrzebuję rady. Chcę odbudować mięśnie w nodze po okresie rekonwalescencji (złamanie). Najbardziej ucierpiały mięśnie górnej partii uda i poślad. Czy przez regularne ćwiczenia również schudnę?

Gość gość
Oczywiście

Gość gość
Ja ćwiczę i ni3 schudłam...

Gość gość
Jak nie będzie odpowiedniej diety to tylko mieśnie rozbudujesz . Z wagi prawie nic nie zlecisz.

Gość gość
Najlepiej zapisać sie na siłkę i pod okiem profesionalnego trenera działać . On da odpowiednie ćwiczenia rozpisze na tydzien potem zmieni na inne i to będzie miało sens. Jak sie zabierasz za coś to rób to dobrze.

Gość gość
Zgadzam się , że najlepiej mieć trenera ale i samemu można działać z głową .

Chodziłem do fizjoterapeuty, miałem wiele różnych ćwiczeń. Potem lekarz i inny fizjoterapeuta powiedzieli że już minęło tyle czasu i mogę wrócić do normalnej aktywności (rower, pływanie, fitness). Trener osobisty na siłowni z karnetem kosztuje ile, ktoś wie?

Gość gość
Jak dla mnie najlepiej zapytać trenera na siłowni niech on poprowadzi temat i tyle. Ja zawsze korzystam z różnych urządzeń wtedy wiem , ze wzmacniam całe ciało. a zielona kawa max dodaje mi energii .

Gość Paticia
nora23 - 9 kg kolo zamachowe jest stanowczo za lekkie. przy takim ole pozeganaj sie z jakimkolwiek oporem

Gość EwulkaP
paticia ma racje. moim zdaniem 12/14 kg to jest na prawde minimum minimum (na upartego), jak masz lekkie kolo to za bardzo nie pocwiczysz dobrze.

u mnie jest koło 5kg i ledwo daję radę 12 minut dociagnąć na najwyższym giebu "8"...więc nie przesadzajcie ;P to chyba dla jakich sportowców, maratończyków te >10kg

ostatnio zdecydowałem się w końcu pójść na siłownie (gdzie nigdzie nie byłem) i pomimo swojej ogólnej chudzizny Pan był bardzo miły i po wysłuchaniu mojej sytuacji zaproponował mi pewien plan treningu, oprowadził po stanowiskach które mogłyby mi pomóc wzmocnić i odbudować siłę mięśni ud i wysokich pośladka, krętarza....w sumie chyba z 10 stanowisk ;D gdy doszliśmy do końca to zacząłem się śmiać, bo to wszystko tak poważnie wygląda, wiele z tych sprzętów jest taka duża, masywna, a minimalne obciążenia wielu z nich to AŻ 10kg a ja taka chudzinka...63kg i 184cm wzrostu.. :( mam obawy. Ale wiem ze muszę coś zacząć robić już, bo własnie skończyła mi sie rehabilitacja (6 albo 7 seria) i przerwa nie jest wskazana.