Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Multiname

Problem z zapamiętaniem imienia

Polecane posty

Gość Multiname

Właściciel mieszkania, które wynajmuję, zawsze myli moje imię. Byłam już Agnieszką, Beatą, Martą, Natalią i jeszcze kilka mogłabym tu dodać. Ostatnio nawet w przedłużeniu umowy wynajmu, które mi przesłał wpisał inne imię niż moje. Niby nic takiego, ale wkurza mnie to, ileż można mylić jedno imię? Macie jakiś pomysł, co mogę mu napisać w "liściku" dołączonym do odesłanej umowy, żeby wreszcie się ogarnął i zwracał się do mnie tak jak powinien?

Gość gość
A co ci tak zależy, żeby twoje imię pamiętał? Przecież to obcy facet, nawet lepiej, że cię nie kojarzy do końca, jak coś mu zmalujesz w mieszkaniu albo nie będziesz płaciła i się zmyjesz to trudniej mu będzie cię znaleźć :P

Gość gość
odeslij mu umowe z informacja ze nie znasz nikgo takiego

Gość gość
Ja zawsze do takich osób zwracam się z premedytacją innym niż jego imię i zawsze działa. Nagle zapamiętanie imienia przestaje sprawiać trudność nie do pokonania.

Gość Irina Sromotnikova
nie zawsze niektorym jest doskonale obojetne jak sie do nich zwracasz

Gość gość
Ja wynajmuję mieszkanie studentkom od lat i nigdy nawet nie staram się zapamiętać, czy dana panna to jakaś Dziunia, Srunia czy inna Sabrina, mam to w odwłoku byle terminowo płaciły