Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość m

Kiedy Wasze dzieci miały ostateczny kolor oczu? Koleżanka powiedziała, że mojej

Polecane posty

Gość gość m

córce już się nie zmienią. Córka ma prawie 7 miesięcy a oczy ma cały czas niebieskie, raczej ciemne. Mąż ma brązowe, ja zielone. Czy kolor może jej się jeszcze zmienić? Ktoś tam w mojej dalekiej rodzinie miał niebieskie oczy, ale to nieliczne przypadki, prawie wszyscy mają zielone. U męża z kolei wszyscy brązowe....

Gość gość
U mnie identyczna sytuacja. Ja oczy zielone, mąż i cala jego rodzinka brązowe. Córka jakoś do 1,5 roku miała zielone i z czasem zaczęły się przy źrenicy zabarwiać na brązowo. Teraz ma 5 lat i oczy brązowe tak bardzo że z większej odległości wyglądają ja dwie czarne plamy :)

Gość gość
oczy maja prawo sie chyba zmieniac do ktoregos roku zycia. Moja ma rok i znowu jej sie zmienily.Urodzila sie z czarnymi,pozniej ok 6msc miala niebieskie a teraz ma zielone

Gość gość m
o proszę, to może jeszcze się jej zmienią :)

Gość gość
Rodzice maja ciemne oczy - dziecko moze miec jasne. Rodzice maja jasne oczy- dziecko tez bedzie mialo jasne. Nie wiem co w przypadku gdy jeden rodzic ma jasne, drugi ciemne oczy. Barwa brazowa jest dominujaca,wiec moze Twoja corka jeszcze zmieni kolor oczu :)

Gość gość
dziecko może mieć też oczy po dziadkach lub dalszej rodzinie

Gość gość
Moja mama ma zielone oczy, ojciec miał brązowe a ja niebieskie... Wystarczy ze spojrzałam w oczy babci i juz wiedziałam jaki gen się przebił :-))

Gość gość
chciałabym te wasze niebieskie i zielenie zobaczyć, 90% jasnych oczu to jakieś mętnawe szarości z domieszkami koloru,

Gość gość
moj synek ma oczy po moim tacie- bardzo jasny i intensywny niebieski (na zdjeciach wyglada jak photoshop :) Ma juz rok i mam nadzieje ze mu sie nie zmienia, bo sa cudne. Urodzil sie to mial dwa czarne wegielki.

Gość gość
prze 7 lat oczy niebieskie ,od jakiś 3 lat oczy zielone intensywnie.

Gość gość
Syn na pierwszym zdjęciu z przedszkola ma jeszcze szare oczy, teraz sa zielone.

Gość gość
Dziecko moze miec oczy po dziadkach,ale zgodnie z prawem dziedziczenia jesli rodzice maja jasne oczy to chocby dziadkowie mieli czarne jak smola,to wnuk nie odziedziczy innych oczu niz jasne. A jesli u kogos w rodzinie jest inaczej to chyba powinien przeprowadzic badania DNA :)

Gość gość
u naszej po roku się zmieniły z niebieskich na zielone

Gość gość
Syn ma niebieskie po mężu.... Juz po pół roku miał takie jasno niebieskie i było wiadomo ze raczej nic się nie zmieni.... Córka ponad rok miała takie ciemni granatowe, na zdjęciach wyglądały jak czarne, ale to był granat, dopiero po roku zaczęły jej brazowic się, a z czasem robiły się coraz bardziej brązowe.... Jeszcze w 3 latach miała takie szaro brązowe, teraz ma 4,5 i ma takie brązowy mocno.... Wydaje mi się że te brązowe robią się dłużej niż niebieskie...

Gość gość
Ja mam oczy zielone, mąż brązowe. W mojej rodzinie wszyscy mają jasne oczy (zielone, szare, niebieskie), u męża występują i ciemne i jasne (brązowe i szare). Córka urodziła się z granatowymi oczami, potem stopniowo jaśniały. Teraz wyglądają tak, że obręcz tęczówki jest ciemnoniebieska, tęczówka szaro-zielona, a wokół źrenicy widoczne są takie żółte plamki. Zastanawia mnie czy to już ostateczny kolor, czy jeszcze będzie się coś zmieniać . Dziecko czysta kopia ojca, mogłaby mieć przynajmniej kolor oczu po mnie ;).

Gość gość
Moja corcia po urodzeniu miala blekitne oczka, mowiono mi ze jesli do roku czasu takie zostana to bedzir niebieskooka:) minal rok, nadal byly niebieskie, minelo poltorej roku nadal niebieskie a niedlugo przed 2urodzinami zmienily sie.na zielone i tak juz zostalo:) ma sliczne.zielone oczka:)

Gość gość
Ja mam prawie czarne oczy, maz zielone, a nasze dzieci: - synek na poczatku mial jasnoniebieskie, a teraz zielone - coreczka na poczatku takie grnatowe jak czesto maja noworodki, a teraz szare, nie zaden blekit. Nikt w calej rodzinie nie ma szarych oczu, tylko dziadek ma niebieskie.

Gość gość
A synkowi tez zmianil sie kolor ok. 2 r.z., corce ok. 1,5 roku