Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZmartwionaAsia

ile można czekac....

Polecane posty

Gość ZmartwionaAsia

Dziewczyny mam straszne zmartwienie... :/ Okres spóźnia mi sie dokładnie 16 dzień, zrobilam 2 testy i jedna kreska... Bolą mnie piersi, sikam jak najęta, w nocy mam problemy z zaśnięciem i bynajmniej nie sa to nerwy. Tak się zastanawiam czy po tylu dniach braku miesiączki test mógłby jeszcze nie wykryć ciąży? Czy któraś z Was miała podobnie? Dodan zero tego czasu moje miesiączki byly regularne

Gość gość
Jeśli testy nie pokazują ciąży, to w ciąży nie jesteś. Idź do gina, niech cię zbada i da coś na wywołanie okresu.

Gość zmartwionaAsia
Wizytę mam dopiero w czwartek. W necie jest tyle opini i wiarygodności i jej braku w odniesieniu do testów z apteki że człowiek głupieje.

Gość gość
A co zmieni czyjaś opinia? Skoro masz wizytę w czwartek, czekaj do czwartku, a jeśli już koniecznie chcesz, to idź na badanie krwi - koszt to jakieś 20-35 zł a za 2 godziny masz 100% pewny wynik.

Gość zmartwionaAsia
Czyjas opinia zmienia wiele bo świadczy o tym że testy nie dają 100% pewności... Baaa nawet 60% pewności nie dają... Drogi "gościu" nie irytuj sie bo ja nie prosiłam o stawianie wyroku a o pomoc bo dla mnie jest to ciężka sytuacja...

Gość gość
owszem, testy nie dają 100% pewności, ale skoro robiłaś nie jeden test, a dwa, więc na 99,9 % nie jesteś w ciąży - nie masz w moczu gonadotropiny.

Gość gość
Są takie przypadki że testy za nic nie chcą wyjść a ciąża jest.Przykład? Moja koleżanka-dwie ciąże i w obydwu testy negatywne nawet 3 tyg po terminie miesiączki.

Gość gość
słuchaj, w zwykłym laboratorium zrób wyniki krwi beta hcg, mi okres się spóźniał 15 dni i nie byłam w ciąży, testy z moczu też były wiarygodne, także bez paniki

Gość zmartwionaAsia
Chyba tak zrobię bo to idzie już 3 tydzień, a objawy dwuznaczne ... Nigdy jeszcze tak nie miałam. Jedyne wąchania to jeden dzień wcześniej czy później kiedyś sie zdarzyło.

Gość zmartwionaAsia
Wachania*

Gość gość
Też miałam podobnie. Objawy takie jak w ciąży ale i przed okresem, okropny ból piersi aż nie moglam się dotknąć. 3 rozne testy do mies po spodziewanym okresie negatywne. Dopiero lekarz potwierdził ciążę w ust także test testem, organizm człowieka nie podobny do organizmu drugiego człowieka.