Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygląda początek porodu? BOJĘ SIĘ WYCHODZIĆ Z DOMU

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest? Tak po prostu nagle łapie skurcz? Boję się, że nie będe wtedy przygotowana, tj. wyspana, umyta, ubrana. A jak mnie zaczną chwytać skurcze to już nie będe miała siły na to....matko bojęsię ;(

Gość gość
jesli to Twój pierwszy poród to nie tak szybko moja droga:P od pierwszych skurczow może mninąc kilkanaście godzin a od odejscia wód nawet 24 h. jesli masz dobre wyniki po odejściu wód mozesz pojechać do szpitala dopiero po kilku godz. lub przy skurczach co 5 min. to nie tak jak na filmach, że rodzi sie w taxówce lub samolocie. U mnie było tak: lekkie skurcze, po 5 godz odejście wód, po kolejnych 5 bylam w szpitalu, a po 10 od odejścia wód urodziłam ale z wywołaniem oxytocyną bo inaczej dłużej by trwalo. po odejściu wód wzięłam kąpiel, ogoliłam nogi, zjadłam kolacje, wypilam melise i poszlam spać na 3 godz.

Gość Skb1
Jak będzie tego nikt nie wie. Nas pierwszy poród: Około 17 - małe plamnienie... Około 21 wizyta w szpitalu - tak na wszelki wypadek Wynik - rozwarcie na 4 cm - pozostanie w szpitalu Około 24 bóle porodowe Parenaście minut później odejście wód płodowych 3,00 - Córka zobaczyła ten świat... Któtko - spakowana torba pod ręką i wszystko inne przygotowane tak by było pod ręką...

Gość gość
ja poszlam po zakupy w 40 tyg i w drodze do sklepu poczulamsaczace sie wody, dobrze ze nie chlupnely tylko stopniowo, zdazylam wrocic do domu mokra, bez skurczy, skurcze doszly potem