Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mogę siebie zaakceptować

Polecane posty

Gość gość

Witam pisze tu ponieważ mam duże kompleksy, nie lubię swojego ciała ,nie mogę patrzeć na siebie,chciałam dodać ze zdrowo jem ,ćwiczę, i nie jestem jakaś gruba, ale ciężko mi jest zaakceptować sama siebie, nie jestem pewna siebie, mam 20 lat pomóżcie :-(

Jak Ci mozna pomóc, skoro sama nie chcesz sobie pomóc? Jeśli masz trochę rozumu, to potrafisz dostrzec dobre i zle strony jakiejś sytuacji, zdarzenia. To samo jest z zaletami i wadami u czlowieka. Nie jestes idealna? To nie. Nikt nie jest.

Gość dalia1
Myślę że powinnaś poczytać coś na temat samoakceptacji, a jeszcze lepiej gdybyś mogła iść na terapię psychologiczną najlepiej metodą poznawczo-behawioralną. W ten sposób możesz zmienić myślenie o sobie, konieczna będzie jednak praca nad sobą. Psycholog nie daje rad, ale pomoże ci spojrzeć na siebie obiektywnie i utrwalić pozytywne wzorce myślenia. A dziś pomyśl co w twoim ciele ci się podoba i napisz zaraz :)

Nad samooceną możesz pracować, nie zniechęcaj się bo to może potrwać, ale naprawdę warto, możesz sama zacząc siebie chwalić, mysleć pozytwnie ale warto też mieć przy sobie osobę, która cie w tym wesprze, może ktoś z rodziny albo psycholog, z własnego doświadczenia wiem, że to się udaje, mogę ci polecić Inez Mayer, u której byłam, ona przyjmuje na Lanciego 19 w Psychomedic.pl jeśli chcesz mogę podać nr tel. 22 299 11 22