Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gaga ndjgość

Co zrobić gdy nie mam gdzie się podziać z niemowlęciem?

Polecane posty

Gość Gaga ndjgość

Błagam o pomoc. Mam 8 miesięczne dziecko i uczę się jeszcze w liceum. Mieszkam na dzień dzisiejszy z matką, która każe wyprowadzić mi się do ojca dziecka. Niestety on nie pracuje i sam nie ma z czego żyć, wiec przeprowadzka do niego odpada tym bardziej ze nie jesteśmy razem. Czy wie ktoś gdzie mogę szukać pomocy?

Gość gość
Dom nastoletniej samotnej matki w Łodzi

Gość gość
a skąd jestes?

Gość gość
A wie ktoś na jakich zasadach są tam przyjmowane kobiety z dziećmi? Chciałabym kontynuować naukę, ale jeśli będę musiała z tego zrezygnować to trudno

Gość Gaga gość
Województwo pomorskie

Gość gość
Województwo pomorskie

Gość gość
Dom samotnej matki - warunek musisz miec prace/ byc gotowa do jej podjecia i to zrobic w ciagu ilus tam tyg (chyba ze cos uleglo zmianie) Co do szkoly to sie nie orientuje ale przeciez za cos zyc musisz wiec tak czy siak praca

Gość gość
A w takim razie gdzie po ukończony zaledwie gimnazjum mogłabym znaleźć jakąś pracę?

Gość gość
I czy to ze będę w domu samotnej matki nie będzie podstawą do tego aby ojciec odebrał mi dziecko? Aktualnie nie ma pracy, ale ma mieszkanie które jest tylko jego. A ja nie będę miała nic...

Gość gość
niech matka chłopaka wystąpi ze będzie rodziną zastępczą dla Waszego dziecka,będzie na Wasze utrzymanie,a Ty skończ szkołę i oboje musicie już nie tylko o sobie myślec ale o dziecku też,jesteście rodzicami,to już powazny krok.

Gość Werka 123
jako sprzataczka moglabys pracowac ot tak od reki ale chyba sie wstydzisz sprzatac i podaj lajze o alimenty jaknajszybczej

Gość gość
Matka ojca dziecka mieszka za granicą, a z ojcem nigdy nie utrzymywał kontaktu. Wiem, że najlepszym wyjściem będzie dom samotnej matki tylko boje się czyto nie bbędzie podstawą do tego aby on mi odebral dziecko

Gość gość
Nie wstydzę się żadnej pracy. Zawsze zależało mi na skończeniu szkoły, ale teraz najważniejsze jest dziecko

Gość gość
Ja byłam w domu samotnej matki miałam 16 lat:( nie musiałem żadnej pracy podejmować o czym tu gadacie ? Zadzwon do najbliższej placówki oni Cie po kierują możesz poprosić o pomoc szkolnego pedagoga ja tak właśnie uzyskałam pomoc,z tego co wiem to w zielonej gorze jest ośrodek dla nastoletnich samotnych matek,to są zazwyczaj przepełnione placówki i niekoniecznie uda ci się dostać miejsce w najbliższej.Wszystkiego dobrego.

Gość gość
Jesteś pelnoletnia?

Gość Werka 123
ale autorka nie mieszka w Zielonej Gorze tylko na pomorzu.

Gość gość
Dziewczyno nikt cie z małym dzieckiem nie może z domu wyrzucić,chyba ze matka załatwić tobie lokal zastępczy!

Gość gość
Dziękuję. Proszę tylko jeszcze o jedną najważniejszą odpowiedź. Czy będąc w domu samotnej matki nie będzie to podstawą do tego aby ojciec dziecka mi je odebrał?

Gość bąbelkowo
A z jakiego miasta jestes? W trojmiescie jest kilka takich domow samotnych matek

Gość gość
Kuzwa mnie wywieźli 300 km bo dopiero tam było miejsce! Pisze przecież ze tam jest tyle kobiet ze ciężko się dostać,chyba ze ma się szczęście ze akurat ktoś się z stamtąd wyprowadza.

Gość gość
Nie to nie będzie żadna podstawa chyba ze jesteś niepełnoletni a ale taka sprawa się długo ciągnie więc jeśli nie jesteś to zdazylabys

Gość gość
Możesz tez iść do pierwszego lepszego z naciskiem na lepszego księdza nie musisz być wierzącą bo oni prowadzą tzn zakonnice domy dla samotnych matek ale ksiądz może zorganizować tobie jakąś pomoc

Gość gość
ale matka, nie zazdroszcze :O ja bym umarła z nerwów nie wiedząc co sie dzieje z córką i wnukiem choćby przez jeden dzień, zwlaszcza zimą...

Gość Werka 123
z ktorego miasta jestes?

Gość bąbelkowo
A tak na marginesie. Póki jestes zameldowana tam gdzie matka to ona moze sobie "kazac". Nie moze Ciebie wyrzucić z domu.

Gość gość
A gdy już będę w domu samotnej matki, znajdę prace, to kto w tym czasie zajmie się dzieckiem? Do żłobka dziecko trzeba zapisywać dużo wcześniej,

Gość gość
Jestem pełnoletnia. Czy w domu samotnej matki będę miała zapewnioną opiekę dla dziecka podczas gdy ja będę w pracy?

Gość gość
...Ja byłAm w domu samotnej matki miałam 16 latsmutas.gif nie musiałEm żadnej pracy podejmować... Patrzcie co czytacie. Żałosne podróby.

Gość werka 123
jak matka cie wywali z domu idz odrazu na policje. Zobaczysz jak bedzie wtedy spiewala . I nie musisz sie turlac po domach sm