Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy homoseksualiści w Polsce mogą adoptować dzieci?

Polecane posty

Gość gość
Dziecko powinno mieć rodziców którzy je kochają, otaczają troską. Niestety, ostatnio ciągle się słyszy o dzieciach pobitych, zabitych… Wychowywanych w tzw. normalnych rodzinach, gdzie za normę uważa się związek kobiety i mężczyzny. Uważam, że powinna być możliwa adopcja przez pary homoseksualne. Argument, że dziecko będzie mieć złe wzorce lub samo zostanie gejem lub lesbijką jest nietrafiony. Ile dzieci wychowuje się w domu gdzie są same kobiety? Babcia, mama, ciocia i ani jednego mężczyzny? Czy stają się przez to lesbijkami? Homoseksualizmu nie da się „nauczyć”. Z nim się rodzi, albo nie. Jeśli dwóch mężczyzn/dwie kobiety jest w stanie zapewnić dziecku miłość, to czemu nie? Moja jedyna obawa w tym temacie, to fakt tego jak może być traktowane dziecko wychowywane przez parę homoseksualną w naszym nietolerancyjnym kraju…

Gość gość
:-) :-) :-)

Gość gość
:-) :-) :-)

Gość gość
W Polsce adoptować może para małżeńska (nie konkubinat) lub osoba samotna. Pytań o orientację seksualną brak więc teoretycznie gej/lesbijka mają prawo adoptować.

Gość gość
w ZYCIU BYM NIE ADOPTOWALA JAKIEGOS BEKARTA /DEBILA/z problemami psychicznymi :-P To sa psychicznie chore dzieci.

Gość gość
adoptowane dzieci sa nie wdzieczne bachory :-P

Gość gośćTake me to
za Zadne pieniadze na swiecie bysmy nie chcieli jakiegos psychola

Gość gość
A ja jestem przeciwna. Samotnie wychowuje syna i widzę, jak bardzo brak mu męskiego wzorca, dlatego jestem za tym, aby dzieci wychowywały sie w normalnych rodzinach. Owszem, jeżeli dziecko ma być bite czy maltretowane psychicznie, to zawsze lepiej, aby było u 2 gejów. Ale jeżeli mamy do wyboru rodzinę złożoną z 2 mężczyzn (lub 2 kobiet) oraz mężczyzny i kobiety (zakładając, że wszyscy oni potrafią stworzyć normalny dom), to mimo wszystko ta druga opcja jest dla dziecka lepsza.

Gość gość
Dla dziecka najlepszą opcją jest wychowywanie się w jego biologicznej rodzinie, gdzie mama i tata się kochają, szanują, itd. Ale wszyscy wiemy, że to często jest nierealne. To wtedy najlepiej żeby dziecko trafiło do domu, gdzie będzie po prostu kochane, prawda? W kwestii adopcji przez osoby homoseksualne - nie oceniam, pisałam o technicznych możliwościach. Słów kilka do tych debili pieprzących o tym, że dzieci adoptowane do bachory i psychicznie chore. No popatrz, Ty raczej nie jesteś adoptowany/a a psychicznie chory/a na pewno :P I na szczęście szans na adoptowanie dziecka nie masz żadnych, bo badań psychologicznych nie przejdziesz. Za to jest duża szansa, że twoje biologiczne dziecko zostanie ci odebrane, bo ewidentnie nie nadajesz się na rodzica z tak zrytą psychiką.

Gość gość
No dla lesbijek to nie jest wielki problem aby mieć własne dziecko :)

Gość gość
09:29] Ty chyba mieszkasz w lesie? i nie ogladasz tv?sa dokumenty o tych wlasnie psychicznie chorych bekartach.poszukaj sobie i obejrzyj.i zamknij m///or///de jak dokladnie nie wiesz wstretna k///---ur///--WO.

Gość gość
też uważam że nasze społeczeństwo jeszcze do tego nie dojrzało aby takie pary mogły adoptować dziec***ara zwykła zawsze bedzie mieć większe szanse w Polsce nawet za 100 lat mieszkam w małej miejscowości, brat koleżanki jest gejem, ujawnił sie, ma partnera, są oficjalnie razem, na fb zamieszczają swoje zdjęcia jak sa przytuleni chłopak wyjechał do warszawy i pewnie mało go obchodzi co mówią ludzie w jego rodzinnej wsi ale uwierzcie mi, jego rodzina nie ma tu życia, wytykają ich placami, odkąd on się ujawnił koleżanka przez to ma wiele nieprzyjemności tak że warszawa to co innego a co innego jakieś małe wsie, gdzie wszyscy sie znają i lubią plotki

Gość zyd a poltuska
czym sie rozni adopcja ze wskazaniem od adopcji bez wskazania?

Gość pansamochodzikitemplariusze
nie wiem na szczescie nie mieszkam w polsce