Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kala18

pomóżcie :(

Polecane posty

Witam .Mam pewien problem.jestem z chlopkiem 2 lata i nie jestem dosc otwarta w jego rodzinie.Jesli sa jakies imprezy rodzinne oczywiscie jade i probuje rozmwiac z jego rodzina (wiadomo wypije) i jestem brdziej otwarta ale nie potrafie normalnie rozmawiac na jakies tematy.z kolezankami znajomymi chlopakiem swoja rodzina nauczycielami potrafie rozmawiac bez problemu nie stresuje sie jestem wesola i otwarta a przy jego rodzinie nie bardzo.zawsze siedze cicho i czasem sie odezwe jego rodzina zartuje i mowi : oo juz sie nagadalas daj nam wejsc w slowo.czasem mnie to dobija bo nie jestem taka otwarta jak dziewczyna brata moego chlopaka.Nie trawie jej zawsze musi sie wtracac nawet jak temat jej nie dotyczy i nie wie o co chodzi nie wiem jak sobie z tym poradzic potrzebuje rady :(

Gość gość
nie musisz sobie dawać rady, jesteś wstydliwa i to ma swój urok, chłopakowi się podobasz a do jego rodziny póki co uśmiechaj się z czasem zaczniesz rozmawiać:)

Gość CrashC
Hi, otóż: Problemem moze byc tutaj twoje wyczucie tempa wypowiedzi i interpunkcji. Jesli mowisz tak, jak piszesz, twoje wypowiedzi tworza tzw. slowotok, co moze byc klopotliwe dla rozmowcy. W zwiazku z tym mozesz sie czuc skrepowana taka przypadloscia i podswiadomie sie hamowac przed wypowiedziami publicznymi. Najlepszym sposobem na pokonanie tego moze byc zatem poczytanie (zeby nie przesadzac z przeczytaniem) kilku ksiazek i nauczenie sie elementarnych zasad komunikacji...