Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę przebić synkowi ucho. Czy to złe?!

Polecane posty

Gość gość

Mam 35 lat i synka, który ma 25 miesięcy. Chciałabym mu po prostu przebić jedno ucho, bo mi się tak podoba, a dziecku nie zaszkodzi, przecież dziewczynki w tym wieku to już niektóre dawno po tym zabiegu są. Podoba mi się jak mały chłopiec ma kolczyka. Nie jestem jakaś lalą blondyną i dobrze wychowuję syna, bardzo go kocham i czy taki zabieg coś zmieni? Moim zdaniem nie...

Gość gość
jak na 35 lat to jestes bardzo głupia

Gość gość
Debilacja ciągle wzrasta:D

Gość gość
a nikt ci nie mowil ze przebijanie uszu jest szkodliwe? Kolczyki zawieraja pelno metali ciezkich w tym nikiel,ktory jest silnym alergenem.Te matki co przebijaja uszy dziecia w tak mlodym wieku to debilki.

Gość gość
Maly chlopiec z kolczykiem w uchu wygląda jeszcze bardziej kretynsko, niz mala zakolczykowana dziewczynka

Gość gość
Mózg se przebij (choć przemyślenia masz, jakbyś juz to zrobiła). Po pierwsze, to nie Twoje ciało, żeby je kolczykować, po drugie, narażasz dziecko na późniejsze urazy mechaniczne, po trzecie - wyobrażasz sobie, co ten dzieciak przeżyje wśród rówieśników? Zostanie momentalnie okrzyknięty pedałem.

Gość gość
Ale debilna prowokacja

Gość gość
Moj maz twierdzi ze przebije corce uszy ja ta bedzie miala 3/ 4 miesiace. Powiedzialam mu ze czlonka ma sobie przebic. 3 latka minimum nie wczesniej

Gość gość
3latka z kolczykami to taki sam deblizm jak niemowlę z kolczykami. Kolczyki są dla dorosłych. Po co dziecko kolczykować?

Moja córka ma 5 lat i nie ma przebitych uszu, widzi kolczyki u mnie i sama kiedyś powiedziała mi " mamo kolczyki są ładne, ale ja nie chcę nigdy przebić moich uszu" czemu nie pozwalamy dzieciom zdecydować czy w ogóle chcą tego? a chłopcy z kolczykiem to już dla mnie jakieś nieporozumienie.

Gość gość
Wszyscy są na nie ale nikt nie powiedział dlaczego Nie bo nie.. A ja właśnie też zamierzam przekłuć sykowi uszko. Ma dwa i pół roczku i jest cudownym chłopczykiem. Chcę założyć mu maleńkie srebrne kółeczko, nie na zawsze, tak na wakacje tylko, żeby po przekłuciu nie został trwały ślad. Oczywiście igłą 1 mm, a nie pistoletem rozrywającym tkanki i pozostawiającym trwałą bliznę na uszku. To ja ubieram syneczka, wybieram dla niego fryzurkę, ubranka, butki, czapeczki i tak dalej. Nie robię mu żadnej krzywdy przekłuwając uszko. Jest zadbanym i szczęśliwym dzieckiem, chcę żeby wyglądał najśliczniej. Co w tym złego, niech ktoś mi powie, bo ja tego nie rozumiem.

Gość gość
zrób mu jeszcze tatuażyk, będzie wyglądał uroczo!!

Gość gość
1. Chłopczyk z przekutym uchem to wiocha. 2. Ja mam córke 5 lat, ma przekute uszy, ale przez pół roku blagala mnie o to. Liczyła się z bulem, z tym że będzie potem trzeba przemywac itp... Chciała tego, jest typem dziewczęcej dziewczynki, sukienki ( nie bo ja chce, tylko ona płacze że tylko założy sukienkę) kara dla niej to iść w spodniach do przedszkola.... Podsumowując córka tego chciała i to bardzo, a i kolczyki u dziewczynki to raczej nic dziwnego. Ale kolczyk u 2 latka? To nie będzie decyzja twojego syna, tylko twoje widzi misie bo chcesz mieć trendy syna.... Zrobisz mu krzywdę, bo raczej inni koledzy nie będą na niego za dwa lata patrzyć jako fajny " ziom " tylko będą się z niego nasmiewac... Bo dla dzieci w wieku 3/5 lat podział na dziewczęce i chłopięce sprawy jest bardzo ostry - mam syna i córke. Syn uważa za zniewage że dostanie np. Różowy talerz, w życiu by nie założył różowej odzieży. Raczej nie bawi się z dziewczynami ( oprócz siostry), itp.... I to nie jest kwestia wychowania, w tym wieku chłopcy tak mają.

Gość gość
Trzeba było sobie lalkę kupić a nie dzieci robić. Kolczyk dla synusia bo mamusia tak sobie wymysliła, nie masz czym zwrocic na siebie uwagi? Zostaw to biedne dziecko w spokoju, dzieci to nie zabawki. Poubierane w koronki, opaski z kwiatem na pól głowy, obkolczykowane... Niewazne ze to dla dziecka niewygodne a czasem i niebezpieczne, wazne zeby mamusi się podobało. Tępe dzidy