Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupujacy sie rozmyslił napisał że nie zapłaci.

Polecane posty

Gość gość

Witam, wystawiłem na allegro przedmiot, w aukcji brały udział 3 osoby. Ostatecznie wygrał pan, który po 3 dniach napisał do mnie że przeprasza ale przedmiot nie jest mu jednak potrzebny i nie zapłaci za niego. Wystąpiłem o zwrot prowizji do allegro, wysłałem mu informację o rozwiązaniu umowy. Kiedy mogę wystawić przedmiot ponownie? Jak długo czeka się na zwrot prowizji?

Gość gość
minęły tylko 3 dni, czy mogę wystawić aukcję ponownie?

Gość gość
mialem taki samproblem, z tym ze sprzedajacy sie rozmyslil i nie na alegro a na ebaju :P stopka: czy prowizja i prowizorka to to samo?

Gość gość
Wysłałem mu maila z rozwiązaniem umowy. Ale jak to formalnie wygląda na allegro? Zwrot prowizji będzie dopiero po 7 dniach, nie znalazłem nic o tym kiedy mogę wystawić przedmiot znowu. Nie chce mieć problemów, jeśli zbyt szybko wystawię aukcję.

Gość gość
A ile czekałeś na zwrot prowizji?

Nie pamiętam, to chyba zależy od tego, kiedy kupujący potwierdzi rezygnację. Pewnie jest to zawarte w regulaminie, dawno nie miałem takich problemów. Ale prowizja to groszowa sprawa. O ile nie wystawiłeś negatywa tej osobie, poproś o szybkie potwierdzenie rezygnacji w celu odzyskania prowizji i tyle.

Gość gość
To jeszcze jedno, piszesz że sprawa groszowa. A aukcja była wystawiona jako promowana. Zapłaciłem ok 20zł. Rozumiem że nie odzyskam tego również.

Tego nie wiem, ponieważ nigdy nie wystawiałem aukcji promowanych, ale wydaje mi się, że wg regulaminu to jest opłata bezzwrotna. Ale nie jestem pewien.

Gość gość
Czyli kasy nie odzyskam, myślałem nad tym by kupujący oddał za aukcje promowaną,...

Gość gość
Każ mu zwrócić pieniądze za ten przedmiot i tyle