Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

śluz nieplodny czy płodny?

Polecane posty

Gość gość

Na każdej stronie i każdym forum znajduj***ardzo różne wypowiedzi na ten temat i sama już nie wiem co myśleć. Co oznacza gesty biały śluz? rano na bieliźnie zauważyłam grudke z takiego właśnie białego śluzu. Nie bardzo daje się rozciągać. Natomiast po południu miałam już śluz wodnisty trochę białawy, metny. Dziś jest 10 dc.

Gość ElBarco
Śluz płodny jest ciągnący, w konsystencji przypominać może nawet białko kurze. Pytanie tylko dlaczego chcesz polegać na takiej metodzie? Przecież ona nie jest w 100% pewna. Nie lepiej sięgnąć po pigułkę?

Gość gość
ElBarco nie mowie ze chce polegać na tej metodzie, jednak dobrze jest poznać swoje organizm i wiedzieć co oznaczają zachodzące w nim zmiany, a ta naturalna metoda może posłużyć jako dodatkowe zabezpieczenie. Przezorny zawsze ubezpieczony :)

Gość gość
Śluz moze rownie dobrze zmienić jakas mala goraczka, infekcja itp. Jesli juz chcesz poznać swoj organizm, to nie opieraj sie na samej obserwacji śluzu, ale tez przez kilka najbliższych miesięcy mierz rano (przed wstaniemy z lozka) temperaturę i zapisuj wszystko od pierwszego dnia cyklu (pierwszy dzień miesiączki) do ostatniego (ostatni dzien przed wystąpieniem miesiączki. Licz te dni, bo to tez ważny miernik Twojej plodnosci. Owulacja jest najczęściej w połowie cyklu, ale...roznie to bywa. Jednorazowa obserwacja śluzu to żadna metoda. Nawet jak na obserwacje swojego organizmu ;)

Gość ElBarco
Nadal upierać się będę, że pigułka rozwiązuje problem. Nie polegałabym na badaniu śluzu, bo jak napisano powyżej może on się zmieniać w sposób mylący w przypadku infekcji itp. sytuacji.

Gość gość
Swoje interpretacje zawsze możesz potwierdzić testerem dni płodnych. Z tego co wiem, afrodyta jest dobra