Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 spadaj膮cy ze s艂upa

Kobieta 30 lat i mieszka nadal z rodzicami pytanie

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
moja koleznka ma 32 lata i tez mieszka z rodzicami i co ? Ceny wynajmu nawet jak sa niske to szkoda p艂膮cic kase dla kogos tylko dlatego ze pozwoli艂 nam sie wprowadzic . Juz lepiej pieniadze dawac rodzicom za to ze ma sie co 偶re膰 , spac i jest ciep艂o i na 艂ep nie pada . Ja mam 30 lat i tez mieszkam z rodziacami i c贸偶 zrobic ? Nic

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰lalalala
Ci co pracuj膮 fizycznie za 1200 powinni uczy膰 sie ang i norweskiego. Jak pracowa膰 fizycznie to lepiej za granica. Ale trzeba byc troch臋 ogarni臋tym i zna膰 mape Europy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cz艂owiek 30 letni mieszkaj膮cy z rodzicami to zwyk艂y len, przyzwyczajony do wyg贸d. Zyciowa oferma kt贸ra nie umie sobie zorganizowa膰 偶ycia. Zazwyczaj to stare panny i kawalerowie, z kt贸rymi nikt nie chce si臋 wi膮zac z wiadomych przyczyn. Wiekszo艣膰 takich ludzi boi si臋 偶ycia na w艂asny rachunek, a tak jest wygodnie, bo mamusia wszystko zrobi i poda. To Wstyd w tym wieku by膰 paso偶ytem!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mam 40 lat i mieszkam z rodzicami. nie wyobra偶am sobie inaczej. przecie偶 wynajem mieszkania to pol pensji. drugie pol utrzymanie i do widzenia. na nic by mnie nie bylo sta膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cz艂owiek mieszkaj膮cy z rodzicami to taka sama oferma jak cz艂owiek mieszkaj膮cy z konkubentem i dziel膮cy op艂aty na p贸艂 lub z wsp贸艂lokatorami w wynajmowanym mieszkaniu. Ciekawe ilu z Was tutaj faktycznie mo偶e sobie pozwoli膰 na samodzielne utrzymanie samodzielnego mieszkania i to nie takiego otrzymanego za darmo po babci. W Polsce wbrew pozorom nie jest to 艂atwe bo mamy niskie zarobki i niedostatek mieszka艅 od wojny - dlatego za komuny in偶ynierowie i lekarze wynajmowali stancj臋 przy starej babci na wsi a dzisiaj 30-latkowie mieszkaj膮 z rodzicami. Ja jestem zdania, 偶e doros艂y cz艂owiek powinien jak najszybciej stworzy膰 w艂asne gospodarstwo domowe, ale nie za wszelk膮 cen臋: np. nie za cen臋 posiadania jakichkolwiek oszcz臋dno艣ci, hobby, jedzenia i 偶ycia towarzyskiego. Pr臋dzej zwi膮偶膮 si臋 z 30-latkiem mieszkaj膮cym z mam膮 ni偶 z 30-latkiem, kt贸ry mieszka sam, ale nie ma nawet na smsa do mnie i nie by艂 od lat w kinie albo takim, kt贸ry wprawdzie mieszka sam w domu po babci, a jest totalnie niezaradny (spotka艂am takiego) i mama przychodzi mu sprz膮ta膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
" kt贸ry mieszka sam, ale nie ma nawet na smsa do mnie i nie by艂 od lat w kinie albo takim, kt贸ry wprawdzie mieszka sam w domu po babci, a jest totalnie niezaradny (spotka艂am takiego) i mama przychodzi mu sprz膮ta膰 " x no wlasnie. mieszkam z rodzicami ale niedlugo b臋d臋 budowal sobie niedu偶y domek, sta膰 mnie bylo na to zeby sobie pojecha膰 do chorwacji na wakacje czy do francji na narty (po sezonie i oszcz臋dnie ale jednak). moglem to wszystko odda膰 wla艣cicielowi wynajmowanego mieszkania ale po co? mam teraz ze 150 tys oszcz臋dno艣ci te pieni膮dze praktycznie oddalbym za mieszkanie przez ostatnie 10 lat gdybym mial je wynajmowa膰. nie kumam dlaczego mialbym to zrobi膰. teraz sobie zbuduj臋 domek, nie b臋d臋 mial w cale kredytu albo niewielki. cale 偶ycie mialem komfort psychiczny i nie musialem 艣ciubi膰 grosz do grosza. mialbym z tego zrezygnowa膰 tylko dlatego 偶eby nie mieszka膰 z rodzicami?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja kupi艂am mieszkanie i w ko艅cu wyprowadzi艂am si臋 od te艣ci贸w. Nie chodzi o to, 偶e by艂o ciasno, niewygodnie, bo dom maj膮 ogromny, ale mimo tego i tego, 偶e to wspaniali ludzie, to jednak zawsze jest to mieszkanie u kogo艣 - nie mo偶esz zrobi膰 wszystkiego, co zrobi艂by艣 u siebie prawda? Dlatego ja do tego d艂ugo d膮偶y艂am i namawia艂am m臋偶a na swoje. Ostatecznie przekona艂am go, kiedy zakwalifikowano nas do programu MDM: http://mieszkaniedlamlodych.com/ Dzi臋ki niema艂emu dofinansowaniu przyspieszyli艣my ca艂y proces kupna i w ko艅cu jeste艣my na swoim.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mimo zpzeciwu rodzic贸w podj膮艂em swoj膮 niezale偶n膮 decyzj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Postanowi艂em da艂ej mieszka膰 z nimi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li masz prac臋 i Ci臋 sta膰 to jest kwestoa tygodnia 偶eby si臋 wyprowadzic, musisz tylko chciec. Moim zdaniem powinno sie jednak d膮偶y膰 do jak nawiekszej samodzielnosci, ale nie dlatego, ze to "wstyd", ale dla samej siebie, bo ja tam np. olewam co ludzie pomysla, ale wyprowadzilam sie dla wlasnego wiekszego komfortu, kocham moich rodzicow, ale jednak w pewnym wieku lepiej byc od nich bardziej niezaleznym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A wiekszosc rodzicow, nawet jak sa bardzo kochajacy niestety sie wtracaja w zycie nawet tych doroslych dzieci i niestety jest to pewien brak swobody. Lepiej zdecydowanie mieszkac samej, a rodzicow odwiedzac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja si臋 wyprowadzi艂am od mamy i babci.Moja mama robi wszystko teraz by doprowadzi膰 do rozstania mojego z moim lubym bym tylko znowu by艂a w domu.:) Ona by chyba skaka艂a ze szcz臋艣cia i zrobi艂a wszystko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja si臋 wyprowadzi艂am od mamy i babci.Moja mama robi wszystko teraz by doprowadzi膰 do rozstania mojego z moim lubym bym tylko znowu by艂a w domu. Ona by chyba skaka艂a ze szcz臋艣cia i zrobi艂a wszystko. xxx Tak by艂o tak偶e w moim przypadku, matka wygra艂a i wszystko rozwali艂a, moja dziewczyna wr贸ci艂a do matki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja dalej mieszkam z rodzicami choc troszk臋 mi brakuje do 30 i dobrze mi z tym,p艂ace za jedzenie i inne rzeczy,pomagam w prowadzeniu domu.A teraz szczekajcie sobie do woli,ofermy z kredytem do ko艅ca 偶ycia.I tak wkr贸tce utracicie robot臋,bo nikt nie chce takich frajer贸w jak wy. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Robcio
Dnia 1.02.2015 o 01:19, Go艣膰 go艣膰 napisa艂:

Co tam 30-stka :D. Ja pozna艂em w necie 39-latk臋, mieszkaj膮c膮 z rodzicami. Nie spotkali艣my si臋 w ko艅cu, bo... nie pozwoli艂a jej mama 馃槃馃槃 :D.

Hahahaha

Udost臋pnij ten post