Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uwieszacie w wozku na budce zabawki

Polecane posty

Gość gość

Zauwazylam ze coraz wiecej matek w gondoli uwiesza jakies kolorowe maskotki zabaweczki. Tez tak robicie? Zastanawiam sie na co to jak dziecko i tak na spacerku raczej caly czas spi. Chyba ze to rozbudza jego koordynacje wzrokowa? A i jeszcze zapytam czy nadal jest zwyczaj zaczepiania w wozku czerwonej kokardki i medalika z Matka Boska to chyba sie zawiesza zeby nikt dziecka nie oc***al

Gość gość
Ja tak na razie nie robię,kiedy bylo cieplej od razu mi zasypial na spacerze a teraz w całym tym kombinezonie i tak ledwo się rusza więc nie będę go niepotrzebnie denerwować dyndajacymi zabawkami. Na pewno zacznę je przywieszac jak będzie cieplej i zamienię gondole na spacerówkę.

Gość gość
Nie uwieszam żadnych zabawek, ponieważ dziecko śpi na spacerze. Nie mam również żadnych kokardek, medalików i innych takich d**ereli.

Gość gość
No kokardkę lub medalik to jednak trzeba moim zdaniem powiesić, zwłaszcza w tych czasach, kiedy ludzie tacy zawistni. Ja wolę huhać na zimne, zwłaszcza że moja szwagierka ma już 30 lat i nie mają jeszcze dzieci, podejrzewam że nie może po prostu ich mieć i może mi z flustracji rzucić złe spojrzenie na małą. Wolę nie ryzykować, mam kokardkę i medalik przy łóżeczku.

Gość gość
Przy okazji medalika i kokardki zaopatrz sie w słownik i to koniecznie sflustowana huhaczko :D

Gość gość
Zawistna kobieta wyczuwa zawiść u innych kobiet potem wiesza medaliki itp żeby przypadkiem któraś nie rzuciła uroku.

Gość gość
gość 14:16 - to musi być prowo

Gość gość
Żadnej kokardki ani medalika nie miałam i jakos nikt dziecka nie zauroczyl. Zabawek tez nie wieszalam, bo wózek to nie choinka.

Gość gość
Caĺy czas na spacerze śpią tylko noworodki, ok 3-4 mca dzieciaczki często mają bunt wózkowy i irutują się tak cały czas na leżąco.

Gość gość
Zauwazylam ze coraz wiecej matek w gondoli uwiesza jakies kolorowe maskotki zabaweczki. Tez tak robicie? Zastanawiam sie na co to jak dziecko i tak na spacerku raczej caly czas spi. Chyba ze to rozbudza jego koordynacje wzrokowa? x Dopiero zauważyłaś? Już 30- 40 lat temu nasze mamy to robiły :P Nie wszystkie dzieci śpią na spacerach. Chodzi o koncentrowanie wzroku na przedmiocie. Koordynację wzrokowo-ruchową się ćwiczy, a nie rozbudza i na to czas przychodzi trochę później, nie u noworodka.

Gość gość
Medalik i kokardka.... A to sie nie wyklucza? wiara w zabobony to chyba grzech, prawda? A zabawki - dlaczego nie. Moje dziecko nie bardzo spi na spacerach, zwłaszcza jak się zatrzymuję albo w sklepie, wiec przynajmniej zapatrzy się w coś kolorowego.

Gość gość
O medaliku i kokardce pierwsze słyszę. A zabawki czasem wieszalam.