Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cukierkowa Owieczka

Zofia czy Alicja

Polecane posty

Gość Cukierkowa Owieczka

Dzień Dobry, niedługo zmieniam imie i nie wiem czy mam sie nazywać Zofia czy Alicja. Zofia-eleganckie imie dla każdego ale niestety popularne Alicja-również eleganckie i ładne imie ale też sie robi popularne Ale imie Zofia jest najpopularniejsze teraz wśród dzieci które dopiero sie rodzą i wśród kobiet w starszym wieku. Ale jak sprawdzałam na takiej stronce ile ich jest w Polsce to ponad 669 000! Alicja też sie robi popularne bo jest ich ponad 238 000 to czyli dużo (×2) mniej. No nie wiem oba mają fajne zdrobnienia Zofia- Zosia, Zosiunia, Zosieńka Alicja-Ala, Alunia, Alisia w innych językach Alicja- zazwyczaj Alice czyli po niemiecku i angielsku Zofia-zazwyczaj Sofie czyli po angielsku i niemiecku oba ładne oba eleganckie i zdrobnienia też. Tylko Alicja to imie mojej ukochanej Chrzestnej i nie wiem czy nie będą nas mylić chociaż mogłabym nazwać sie Alicja Zofia i wtedy to by nie było problemem. No nie wiem:-)

Gość gość
czemu zmieniasz imię

Gość gość
Myślałam, że kolejny topik o imieniu dla niemowlaka. Oba ładne, ciekawe, ale wybrałabym Alicję.

Gość gość
Zofia jak dla mnie Alicja brzmi deczko egzaltowanie..

Gość gość
Oba beznadziejne jak dla starej baby

Gość gość
Ala lepsze niż Zosia. setna Zosia obok Ciebie przejdzie w dodatku jeszcze Ty będziesz Zośka. Chryste.

Gość Cukierkowa Owieczka
Jeśli ktoś tu uważa że "oba imiona są beznadziejne" to prosze sie w ogóle nie wypowiadać! Takie opinie mnie nie interesują ja tu mówię poważnie. Zmieniam imie ponieważ moje mi sie nie podoba. To nie są imiona "dla straych bab" są eleganckie i piękne:-)

Gość gość
Alicja ładne, takie delikatne i kobiece :)

Gość gość
Oba piękne i nie będą napewno was mylić jak będziesz Alicja. Ja też noszę imie po chrzestnej:-)

Gość gość
Oba śliczne:-) Trudno wybrac:-D

Gość gość
A to moja żona Zofia

Gość Cukierkowa Owieczka
Zofia jest popularniejsze i wydaje mi sie że jak imie jest popularne to właśnie chyba ładniejsze bo wielu osobom sie podoba:-) Ale Alicja też jest ładne i popularne:-)