Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jusia_95

Agresywny Ojciec

Polecane posty

Witam postanowiłam opisać swój problem ,ponieważ już nie daje rady.Mój ojciec jest bardzo agresywny zarówno na trzeźwo jak i po wódce.Nie pije codziennie ,ale często zdarza mu się wrócić podpitym przez to zwolnili go z pracy.Prawie codziennie w naszym domu są kłótnie tak głośno krzyczy ,że pewnie słyszą nas sąsiedzi ciągle ubliża mojej mamie ,bratu mnie. Rzuca się na nas z rękoma mamę już wielokrotnie szturchnął pchnął.Zdarzyło mu się rzucać talerzami ,stołami ,a nawet nożem rzucił w lodówkę. Próbowaliśmy z nim rozmawiać prosić by się zmienił rodzina nawet próbowała na niego wpłynąć jednak nic z tego nikogo nie słucha mama nawet postraszyła go ,że weźmie rozwód jednak on nic sobie z tego nie robi kazał jej wypier***alać. Nie mam już siły jestem bezradna :(

Gość gość
psycholog? rozwód? karetka psychiatryczna? tel. na psy i niebieska karta?

Gość wifigdańsk
z tego co widze w nicku masz 20 lat? z tego co opisujesz to raczej prosby tu nie pomoga,jedyne co to MOPS, Centrum Interwencji kryzysowej,Policja itd.

Moja mama nie może wziąć rozwodu ,ponieważ jeszcze 2 lata musi spłacać kredyt mieszkaniowy.On ma orzeczenie o niepełnosprawności II grupę więc nawet nie mogliby zamknąć go do więzienia uznaliby ,że jest chory psychicznie moja mama nawet o tym nie wiedziała dowiedziała się dopiero kilka lat po ślubie cały czas się maskował.

Gość gość
'nie może' to tylko przekonanie. a co jeśli weźmie? zadzwoń na niebieską linię to się dowiesz, czy więzienie czy szpital

Gość gość
teraz będziesz tłumaczyć mamusię, że zgotowała wam taki los, co?

Nikogo nie tłumaczę po prostu opisuje jak wygląda sytuacja on przy obcych ludziach udaje kochającego męża, ojca nikt by nie uwierzył jaki jest naprawdę.Moja mama często zastanawiała się nad rozwodem jednak jesteśmy w trudnej sytuacji finansowej ja nie mogę iść do pracy na razie ,ponieważ choruje niedługo mam mieć operacje brat studiuje ,a z jednej pensji nie wyżyjemy.

Gość gość
na co chorujesz,ze tak nie mozesz isc do pracy? idz na rente jesli to przewlekle. brat niech chodzi do pracy i na studia:da sie,znam wielu, ktorzy tak zyja i to w duzym miescie. mama pracuje?

To nie jest choroba przewlekła mam problem z łękotką przez to nie mogę chodzić.Brat teraz szuka pracy mieszkamy w małym mieście więc jest ciężko znaleźć pracę. Mama pracuje jednak nie jest to zbyt dużo pieniędzy.

Gość wifigdańsk
ale i tak mozesz za kazdym razem wzywac policję,zrobią niebeiską kartę a potem do sądu o eksmisję.

Gość wifigdańsk
ale zaraz z takimi marnymi zarobkami ( ojciec ma rente dla niepełnosprawnych a matka bardoz niewielka pensję) dali wam kredyt mieszkaniowy?? przeciez trzeba spełniac jakies kryterium.

Gość wifigdańsk
jak to mowią kredyty dają tym bogatym.

Ojciec nie ma renty dostaje tylko zasiłek pielęgnacyjny ,a poza tym pracuje ma dwie prace. Odciąża nas finansowo. Dostaliśmy bloki ponieważ moja babcia sprzedała działkę i przyznali nam kredyt od razu zresztą wtedy moja mama dobrze zarabiała zostały jeszcze dwa lata do spłacenia.