Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Są tu wysokie kobiety z nadwagą w ciąży? Gdzie kupiłyście koszule i stanik

Polecane posty

Gość gość

Mam 174 cm wzrostu, szerokie biodra i spory tyłek, raczej małe piersi. Ot taka beznadziejna figura typu gruszka w dodatku przy sporym wzroście ;/ W ciąży przytyłam już 18kg, a to dopiero 32 tydzień, więc jeszcze mi przybędzie...Jestem zrozpaczona zakupem koszuli na poród i do karmienia, ze stanikami też problem. Chciałabym coś dłuższego, nieopinającego mnie w biodrach i tyłku, bez pasków, groszków, prosty najlepiej ciemny kolor, dobry materiał, bawełna...Stanik pewnie coś ala 100C. Nie mam gdzie tego kupić ;( W sklepach po prostu nie ma - wszędzie ciążowe rzeczy są tylko S, M L lub max XL, który jest fakt szeroki, ale krótki a ja jestem wysoka ;( Chyba pozostaje mi pójść do krawcowej ;(

Gość gość
Hmmm mam ten sam problem. Ja co prawda nie.przytylam za duzo bo z dwa kilo ale mysle ze jeszcze nadrobie z nawiazka bo to dopiero 27 tydzien. Poszlam na rynek i kupilam. U mnie w mieście sa chinczyki i u nich jest spory wybor. W tylku niestety opina bo brzuch ciagnie do przodu ale może sa wiekse rozmiary. Musisz patrzeci w babciowych sklepach bo w sklepach mlodziezowych rozmiarowka konczy sie na 42. Ewentualnie w specjalnych sklepach dla kobiet w ciazy byle nie.w sieciowkach bo tam nic.na mnie.nie.ma. Ja mam 178 wzrostu i mam problem nawet ze spodnami bo nogawki krotkie albo rekawy w bluzkach. Porazka.

Gość gość
Czesc :) Nie denerwoj sie, 174 cm to nie taki wysoki wzrost, a duze rzeczy znajdziesz bez problemu w KappAhlu, Cubusie, Lindexie, w H&M (tam gdzie maja dzial Mama - sprawdz na rozpisce sklepow na stronie) i w outlecie Vero Mody (marka Mamalicious). Sa to kroje szyte pod skandynawskie kobiety (duzo zawyzone rozmiary w stosunku do polskich). Bedziesz zadowolona. Te sieci sa w prawie kazdej galerii, ale sprawdz w necie co masz najblizej i gdzie. Towar tez maja skatalogowany wiec mozesz sobie poogladac co maja i po ile.

Gość gość
nie denerwuj sie

Najlepiej znajdź kogoś z maszyną do szycia. Tu kupisz wszystkie potrzebne rzeczy http://krawieckie.pl/ i gdzieś w okolicznym sklepie materiał. Ja tak szyłam koleżance z tym samym problemem. Wyszło nie za drogo a ma oryginalne ciuchy. porobiłam zakładki więc mogłyśmy poszerzać ubrania z każdym miesiącem ciąży.

Gość gość
W duzych Marks & Spencer tez maja kolekcje Maternity & Nursing i tez bardzo duza rozmiarowke. Cenowo troche drozej niz w tych pierwszych, ale warto zobaczyc.

Gość gość
Ale kobyła z ciebie.Żryj więcej ,to nawet worek będzie na ciebie za mały:classic_cool: