Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeziębienie malucha uk.

Polecane posty

Gość gość

Znacie jakiś dobry sposób na przeziębieniu u 2,5 latka,dawalam mu syrop na suchy kaszel i juz mu sie ladnie odrywa,ma jeszcze katar bialo-zielony.Sporo go,ale ladnie wysmarkuje. Mieszkam w uk tutaj nie chcą przepisywać antybiotyków..jedynie każą dawac paracetamol i mówią ze samo przejdzie. Smaruje syna maścią i oklepuje,ma wodę morska do noska i juz nie wiem co jeszcze mogę zrobić.

Gość gość
idz na kolejna wizyte do GP i powiedz ze sie nie poprawia oni tu maja dobre lekarstwa

Gość gość
No chyba jutro mu zamówię wizyte, bo juz nie wiem co mu podać. Mam nadzieje ze nie odeślą mnie z kwitkiem,ja jestem przeziębiona od miesiąca i naprawdę z laska przepisala mi antybiotyk.

Gość gość
ja bylam chora niezle i moje dziecko tez tylko ze z rozwolnieniem i dali nam antybiotyk na pierwszej wizycie, tu te wirusy sa paskudne nas w zime co troche cos bierze, jak powiesz ze mu nie przechodzi dadza ci cos innego

Gość gość
Mnie tu przerażają ci lekarze,mojemu mężowi prawie noga nie odpadla(paprala mu sie od przeterminowanej maści) mowili ze martwa skora sama odpadnie,żeby niczym nie smarować itd.a jemu wdalo sie juz zakazenie i wtedy przejrzeli na oczy ze antybiotyk. Ja nigdy nie bylam chora dluzej niż 2 tyg.a tu juz ciagnie sie poltora mies. Syn niedawno byl chory,ale w tydz.przeszlo a teraz juz drugi tydz.go trzyma..a ledwo zaczal przedszkole.

Gość gość
Maja racje lekarze: antybiotyk dopiero jak jest zakazenie bakteryjne. Wiekszosc wirusowek sie rpzeczekuje. To w Polsce daja antybityki an wszystko i wyjalawiaja dzieciom organizmy. W uk jest jedna z najlepszych sluzb zdrowia na siwece, w dodatku panstwowa, wiec nie przepisuja byle czego ( syropy to w wiekszosci placebo) zeby tylko dostac kase od rpzedstawicieli medycznych.

Gość gość
Nie powiedzialabym ze najlepsza..kolega zlamal nogę w kostce i tak mu ja spierniczyli ze minelo 2,5 roku a on dalej chodzi o kulach,ze śrubami w nodze które wywolaly mu jakas infekcje i boja sie je wyciagnac,chlop 30 l i na rencie, a szpital umywa ręce i co rusz podsuwa mu dokumenty żeby nie mial roszczeń o odszkodowanie:/

Gość gość
Te wirusy tutaj w wilgotnej zimie są tragiczne,u mnie od miesiąca i ja i maz i corka jesteśmy chorzy, bez gorączki..tylko katar i kaszel,zawalone zatoki..jesteśmy wyczerpani fizycznie i psychicznie a lekarze ze samo przejdzie,tylko kiedy? U mnie w pracy jeden facet nie doleczyl przeziębienia,chodzil do pracy a w efekcie czego zmarl na zapalenie opon mózgowych:/

Gość gość
A ty byś zaraz na zwykły kaszek i katar zaraz antybiotyk waliła i bardzo dobrze że nie przypisują.

Gość gość
Kaszel *

Gość gość
Zwykly katar..zielony ropny to chyba nie taki zwykly? Kaszel tez ma okropny,pomimo ze mu sie odrywa to jest male dziecko i on nie potrafi odchrzaknac wydzieliny.