Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zakładanie firmy

Polecane posty

Gość gość
Wszelkie formalności z zakładaniem firmy pomogła mi załatwić firma www.dakador.pl Są świetnym biurem rachunkowym, które pomaga osobom zakładającym firmy. Jeżeli chcecie uzyskać pomoc profesjonalistów, polecam wam się do nich zgłosić.

Gość gina_100
Myślę, że głównie od tego, jaki typ biznesu chcesz prowadzić, czym on się będzie zajmować, kto Ci będzie pomagać, jak się bedziesz reklamować i co najważniejsze - jaką to będzie miało formę prawną (trzeba uważać, żeby formalności Cię nie zjadły, tutaj przydaje się wiedza specjalistyczna). Ale generalnie musisz wiedzieć, czego chcesz:)

Gość nusia23668
Na początek trzeba zająć się wszystkimi papierkowymi sprawami. Trzeba przede wszystkim założyć działalność. Potem trzeba pomyśleć o księgowości dla naszej firmy. Na dobry początek proponowałabym księgowość online https://wfirma.pl która jest łatwa, a w styczniu wchodzą nowe zasady.

Gość Sandra Kozik
Ja prowadzę własną działalność od kilku lat, ale teraz z chęcią bym się przekształcił, w coś bardziej praktycznego i mniej czasochłonnego. Od ponad roku chodzi mi po głowie myjnia bezdotykowa, idealny biznes, wysokie zarobki oraz małe zaangażowanie. Firma Aspera zajmuje się stawianiem gotowych produktów, odpowiednio ustawione i nastawione na zysk myjnie. Jak dla mnie to biznes petarda, jedyny minus to spora kwota za takie cudo, ale do przeżycia, bo nawet jeżeli zainteresujemy się kredytem, to i tak zarobek miesięczny będzie o wiele przewyższał ratę kredytu.

Gość weronikajot
Jeszcze ważne jest załatwienie spraw z ZUSem i wszystkimi płatnościami. Ja zakładając firmę od razu zaczęłam współprace z biurem rachunkowym, co ułatwiło mi prowadzenie biznesu. Jestem z Warszawy i zdecydowałam się na współprace z biurem rachunkowym GAMA na Białołęce.

Gość gość
Od sprawdzenia przepisów. Tam się dowiesz od jakiej kwoty i sytuacji płacisz zus nfz podatki, co zrobić by nie mieć kasy fiskalnej lub vatu. I później dalej przepisy odnośnie wszystkiego. Gogle. Biznes planu nie musisz mieć. Oszczędności warto mieć czasami zależy od biznesu. No i chyba wszystko. Później uczysz się robić wszystko zgodnie z przepisami.

Gość gość
Warto poszukiwać różnych rozwiązań dla swojego biznesu. My znaleźliśmy system rejestracji zgłoszeń, który przyspiesza pracę i dzięki niemu wszystko mamy świetnie opisane i jest w jednym miejscu. :) https://focustelecom.pl/focus-desk/

Gość janinajonik
Samo założenie firmy to nie jest duży problem, gorzej z dalszymi opłatami w pierwszych miesiącach kiedy niezbyt nam idzie. Jeżeli mamy sprzedaż internetową to można uniknąć zusu( tu więcej informacji->http://www.zustoniemus.pl/). Trzeba rozważyć sprawy marketingowe(firma bez reklamy nie istnieje) oraz najważniejsze! Sprawdźmy także jaka jest konkurencja w danej branży.

Gość GrzesiekPiertaszek
Tutaj masz kilka informacji o kosztach zakładania działalności gospodarczej http://www.stampler.pl/biznes,ile-kosztuje-zalozenie-wlasnej-dzialalnosci-gospodarczej

Gość mark

jeśli poszukujecie pomocy przy założeniu firmy we Francji polecam https://www.groupespro.com/ jedyna taka firma

Gość Trick

Powiem z doświadczenia, że chyba nigdy nie ma odpowiedniego czasu, nigdy nie ma się pewności, że teraz na pewno się uda:) Ja się zdecydowałam na otwarcie własnej działalności i nie żałuję, ale też od początku odezwałam się po pomoc do agencji MtWeb z Krakowa i oni zajęli się promocją mojej firmy 🙂

Gość Alina

Tutaj www.spolka-w-organizacji.pl warto sobie zerknąć. Jest tam ciekawy blog na temat zakładania i prowadzenie spółki z ograniczoną odpowiedzialnością. Taka wiedza jest niezwykle przydatna, zwłaszcza, że artykuły piszą prawnicy. Można się sporo dowiedzieć i taką wiedzę wykorzystać.

Gość Anka43

W pierwszej kolejności należy się zastanowić w jakiej formie chcemy prowadzić działalność. Jeśli ma być to spółka z ograniczoną działalnością to na pewno warto sobie zerknąć tutaj www.spolka-w-organizacji.pl . Jest tam poruszonych przez prawników  wiele tematów związanych z zakładaniem czy prowadzeniem spółki. 

Gość Daga

Spisz sobie ważne sprawy niezbędnych do pracy rzeczy jak : telefon, internet itp. My mamy np. od Intelligent Technologies i jest spoko, bo są dużym wsparciem 

Gość Olgia

Z doświadczenia powiem, że zaraz przy zakładaniu działalności (sklep, usługi) w dzisiejszych czasach warto postawić na płatności bezgotówkowe. Tym bardziej, że uzyskanie terminala jest bezproblemowe, a sama obsługa też prosta. Ja mam terminal od Polskie ePłatności i jestem zadowolona.