Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciąży, a ZUS mnie stresuje

Polecane posty

Gość gość

Już mam dosyć.. Jestem w 3 miesiącu ciąży, ciąża zagrożona... Zwolnienie od 4 tc(na początku miałam leżeć, teraz mogę chodzić).. A ZUS mnie cały czas nachodzi, Wzywają cały czas pracodawcę... Zrobili u niego kontrolę, zrobili mi kontrolę... Masakra. Boję się wyjść z domu nawet i po chleb - bo jak mnie nie będzie już zapowiedzieli że znowu zabiorą mi płatne chorobowe.. Ten kraj jest chory! A teraz przyszedł list, iż mam wstawić się u nich u ginekologa i wtedy sprawdzą czy jestem zdolna do pracy! To jest chore...

Gość gość
hahaha, bo pewnie siedzisz na lewym zwolnieniu u lewego pracodawcy.

Gość gość
dokładnie:D:D:

Gość gość
Wspolczuje, oni patrza tylko komu zabrac żeby sami mogli sie nachapać.

Gość gość
No właśnie nie. Pracodawca zatrudnił mnie 6 mc temu na 2 lata. Więc nie jest w żaden sposób lewe! Lewe zwolnienie - pierwsze słyszę.. To że ktoś ma zagrożoną ciążę to oznacza że ściemnia?? Boże, w jakim kraju z jakimi Debi***i mieszkamy...

Gość gość
debilka to ty jesteś. Jesteś zdrowa, możesz chodzić to won do pracy naciągaczko

Gość gość
Ciekawe ze jakbys Ty poroniła 2 razy , czy byś dalej pracowała... Lekarz wie lepiej czy powinnam mieć zwolnienie a nie Ktoś inny.

Gość gość
dokładnie - wszystkie zagrożone. Cofną ci zwolnienie, każą oddać kase z nawiązką i karą. Od razu cudownie ozdrowiejesz:DBedziesz zapieprzać w pracy jak motorek

Gość gość
To dlaczego ZUS sie Ciebie czepia? Ja byłam na zwolnieniu, nie miałam ciazy zagrożonej i nie było żadnych problemów.

Gość gość
Oczywiście. Bo nie mam po coś konstruktywnego zakładać wniosku.. Jakbym miała ściemniać po ch*j bym pisała.. Widzę, że na pomoc osób obcych nie ma co liczyć.

Gość gość
bo zdrowa jak koń jesteś i robić ci się nie chce to gaciami trzęsiesz-proste

Odkąd prawie każda baba po tym jak się dowie że jest w ciąży idzie na L4 kontrole nie powinny nikogo dziwić.

Gość gość
Bo zus w tam tym roku wydał kilkadziesiąt miliardów na zasiłki dla kobiet w ciąży i podejrzewają każdą laskę że naciąga... oO Ale niektórzy mało wiedzą o świecie...

Gość jajasiewypowiem
za dużo oszustek chorych na ciąże.....

Gość gość
Nie stresuj się, ZUS to największa kur/wa ale nic ci nie zrobią. Mnie też nachodzili, a nawet byłam na przesłuchaniu hahahhahahaha 10 lat w jednej firmie ale debile ustalały czy ja tam faktycznie pracowałam :D bo o to im chodziło cz ja aby rzeczywiście byłam tam zatrudniona i mimo, że mieli czarno na białym papiery i od 10 lat składki odprowadzane to drążyli i węszyli. Olałam to, a na przesłuchaniu to już w ogóle ich ośmieszałam i dogryzałam :D - Pracuje pani od dziesięciu lat? - Nie, pani prezes pierwszy raz mnie wczoraj zobaczyła, a te składki za mnie płaci przez lata, bo jej wróżka tak kazała i jeszcze podała jej moje dane osobowe. CUD! - Jest pani w ciąży? (32tc) - Nie, połknęłam arbuza, a zaświadczenie od lekarza ze swoim nazwiskiem i danymi znalazłam na ulicy :D Wypłacili wszystko kretyni i pewnie tydzień płakali, bo musieli wyrównać :D więc wpłynęło mi 22.000 jednocześnie za zaległe miesiące :D Wyluzuj dziewczyno, bo sobie zaszkodzisz. Te jełopy skretyniałe nic ci nie moga zrobić :D

Gość gość
Ja mam problem z donoszeniem ciąży. Mam złe wyniki badań, wszystko jest w kartotece u lekarza. Niestety niektórzy na forum wiedzą lepiej co mi jest niż mój lekarz :) Śmiech na sali. Nie dość że lekarze to jeszcze wróżbitki się znalazły.

Gość gość
Dzięki za wsparcie, chociaż Ty coś mądrego napisałaś..:)

Gość gość
teraz te baby takie dziwne, leniwe, rozmemłane, roszczeniowe szlory. Giry rozkłada i zaraz po zapłodnienu dolegliwości ma. W ciązy 2 tyg a umiera:D:D:

Gość gość
Bez komentarza. Ja miałam ciągłość pracy od lipca 2013 r. W podobnych kwotach. To że zmieniłam pracodawcę 6 mc temu, to od razu fikcyjne zatrudnienie.. Ciekawe..

Ledwo cię zatrudnili już w ciąże zaszłaś to wygląda tak jakbyś się tylko po to się tam zatrudniła.

Gość gość
Ten kraj jest chory ale zarówno chorzy urzednicy z ZuS jak i te naciagaczki co zobie zwolnienia załatwiaja i potem się czepiaja naprawdę chorych kobiet. Kraj oszustów, wśród obywateli tez nie brakuje pospolitych zlodziei

Gość gość
No ba. Nie mam co innego robić jak tylko planować ciążę z dobrymi płacami.. Weźcie się jebnijcie. Pracowałam za te same pieniądze w jednej i drugiej firmie, tylko że druga znajduję się w mojej miejscowości... Ale wy czuby jesteście.

Gość laurka1122
Och biedny ZUS! Pałace, premie po kilkanaście milionów rocznie i służbowe BMW ale tutaj, na kafe brygada KAPO choć sama jest dymana przez ZUS to jeszcze innej pała przyłoży w obronie ZUSu, bo mysli, ze pancio z góry kostkę rzuci do obgryzienia :D VIVAT KAFE! hahahaha ale jaja Te ch....je z Wiejskiej żrą, podróżują i żyja na nasz koszt. Ta kur/wa Kasia Tusk lata panstwowym samolotem po Europie, Hoffman jeździ samolotem, Krycha Pawłowicz wzięła nieoprocentowaną pożyczkę z sejmu żeby spłacić kredyt we frankach, Radzio S. płaci po kilka tysi za obiadek, Kopaczowa zatrudnia koleżanki na fikcyjnych stanowiskach ale wy durne psy, KAPO ukamienujcie wszystkie ciężarne, po powinny kilofami w kopalniach zapier/dalać :D A FIGA! Ja nie mam siły i też siedzę na L4, mam to w nosie i co mi zrobicie?

Gość gość
jak się stawiasz na równi z innymi oszustami to gratuluję. Ładnie cie matka wychowała

Gość gość
Laurka - eh.. Tak jest, ale nie oznacza to, że cały czas zus ma mnie szpiegować... Jestem pracownikiem technicznym a nie k***a biurowym jak pozostałe biurowe( a wręcz urzędowe) panienki z góry :)

Gość gość
a czemu z góry już wiecie, że autorka to naciągaczka? nie znacie, nie widzieliscie jej, nie wiecie...... ale i tak wiecie. Co by nie napisała o chorobach, zagrożeniu ciąży, latach pracy to i tak WY WIECIE! nic juz tu napisac nie można i o nic zapytać, bo stado rozjuszonych szakali czeka na świeżą krew :o fuj :o

Gość laurka1122
dziś ojej przejęłam się twoimi słowami, chyba nie dziś zasnę. Walcz dzielnie w imię sprawiedliwości :D ja idę spać :classic_cool:

Gość gość
W zeszłym roku była audycja w radiowej jedynce o poczynaniach zusu wobec ciężarnych czyli nagonki i zaszczuwanie :o jakie tragedie się działy to szkoda słów. Nie możesz się tym stresować, śmiej się z tego cyrku, wyluzuj i przygadaj następnym razem, że niedługo to się chyba za krzaki będą przebierać, albo za akwizytorów. Juz pisałam NIC CI NIE ZROBIĄ!