Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOZCIE OBLICZYC PODATEK !

Polecane posty

Gość gość

Jestem zestresowana bo obawiam sie czy nie bede musiala płacic czy bede miec jakis zwrot.Mialam umowe zlecenie i staz. Dane: Przychod: 97073,53 Koszt uzyskania przychodow: 645,71 (tylko ze zlecenie na stazu nic nie ma) Dochod:9061,82 Zaliczka pobrana przez platnika: (359+215) ---574 Boje sie ze dosc ze zwrotu nie bedzie to bede musiala doplacac. PROSZE pomozcie mi obliczyc.

Gość gość
PRZYCHOD: 9707,53 ! 9 nie 97 tysiecy ! pomylilam sie przepraszam

Gość gość
dziewico nikt z nas niestety się na tym nie zna:(

Gość gość
9707,53 pomyliłaś się. Trochę mało danych ale tak na wprost do zapłaty 501 zł

Gość gość
Ja mam zaplacic 501??? O Boze zalamie sie wlasnie mi sie zlecenie skonczylo i nie ma pracy :((

Gość gość
Masz czas do końca kwietnia. Spokojnie

Gość gość
Ten ktos się chyba pomylił. Wydaje mi się, że 501 masz zapłacić do US, ale już wpłynęły zaliczki w wysokości 574 zł, czyli miałabyś do zwrotu 73 zł. Nie jestem pewna, rzecz jasna :)

Gość gość
spokojnie, wlasnie nie jestem spokojna liczylam chociaz na wyjscie na 0. Mialam umowe zlecenie 7 zl na h. oszczednosci nie mam. Nie mam z czego nagle 500 zl zaplacic na podatek i watoie bym za 2 miesiace nagle miala 500 zl

Gość gość
patrz 13:28

Gość gość
Wytłumaczę łopatologicznie - zlecenie, studentka do 26 lat, bez ub. społecznych i zdrowotnego, STAŻ - bez kosztów uzyskania O ILE TU SIĘ ZGADZA to masz 501 zł do zapłaty. TO JEST PODATEK wychodzi 1075 zł ale pracodawca już część więc STĄD 501 ZŁ. Jasne teraz ?

Gość gość
Tu nie autorka, ale mam pytanie: dlaczego pracodawca nie wpłacił zaliczki w takiej wysokości, żeby teraz nie było dopłat? Czy to nie jest jakieś niedopatrzenie? Czy wynika z przepisów i wszystko jest ok?

Gość gość
Zbyt mało danych żeby odpowiedzieć tobie na to pytanie - powodów wystąpienia niedopłaty mimo - "teoretycznie" prawidłowo pobieranych zaliczek może być kilka np. - praca w kilku miejscach, uwzględnienie kosztów uzyskania w każdej z firm, zmiana progu podatkowego w trakcie roku itp.

Gość gość
bylam na stazu od stycznia do maja z.r. z funduszu pracy potem od pazdziernika do konca grudnia na umowe zlecenie (gdzie indziej niz staz) nie wiem czemu tak wyszlo takie dostalam rozliczenie mam 25 lat

Gość gość
Acha cos tam odprowadzali na ubezpieczenie spoleczne i zdrowotne ale to tez sie liczy do podatku? myslalam ze najwazniejsze te dane ktore podalam?

Gość gość
A gdzieś tam kwota składki na zdrowotne może widnieje ? Szkoda że pita nie widzę. Pola 66 i niżej na drugiej stronie pita nie są wypełnione ?

Gość gość
Weź bo zatłukę. Podaj szybko bo wychodzę.

Gość gość
Nie nerwowo przepraszam musialam na chwile wyjsc; :( pole 66--512,97 (na ubezp. spoleczne) pole 68--640,70 (na ubezp. zdrowotne)

Gość gość
kurde zawiłe, ja tez nie umiem obliczyc:(

Gość gość
500 zl to rzeczywiscie sporo do oddania, policz jeszcze raz sa programy w necie

Gość gość
Jakie nerwowo. Ano ja też na siłce byłem ;) Piszcie kobiety od A do Z jak pytania macie prawne czy podatkowe bo to zmienia postać rzeczy. Normalnie macie 10 wątków pobocznych a tu zawsze "ściemniacie" - bo coś wam się wydaje. Kto pyta nie błądzi - tylko szczerze. A tu bez szczegółów. OK. Po społecznych i zdrowotnym - bez zaglądania w pity wychodzi 232 zł do ZWROTU. Pozdrawiam i do jutra.

Gość gość
Dzieki bardzo kolego, sciagnelam sobie program w necie i metoda prob i bledow tez mi tyle wyszlo :) Jednak bede miala zwrot a nie niedoplate :)

Gość Marinta
Dowiedziałam się ostatnio, że można dostać sporo większy zwrot podatku za pracę w Norwegii. Faktycznie!! Zgłosiłam się z tym do firmy http://megatax.pl/ , która wykorzystując przepisy złożyła odwołanie. Korekta jaką zrobiła firma, wykazała, że zwrot podatku sporo różni się od tego który faktycznie powinnam dostać. Polecam, bo większość osób nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, że dostali zbyt mały zwrot podatku.

Gość gość
Wyślij dokumenty do biura rachunkowego, po co masz się męczyć.. Ja korzystam z biura rachunkowego M-A i mam wszystko policzone na czas niczym się nie muszę martwić. Polecam Ci takie rozwiązanie =)