Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 8 miesiacu ciazy cwicze na silowni !?

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam 28 lat i jestem juz w 8 miesiacu ciazy nadal cwicze na silowni :) Chodzi o to,ze zawsze bylam aktywna fizycznie duzo cwiczylam ,biegalam,ciezary na silowni rzezbilam sie itd...jadlam bardzo zdrowo i w koncu przyszedl czas na dziecko ,ktore bylo planowane ,ale nie bylo mowy o zrezygnowaniu z pasji.Oczywiscie kiedy zaszlam w ciaze robilam wszystkie badania ,usg rozmawialam z moim lekarzem i nie widzial jakis przeciwskazac do dalszych cwiczen.bo taki tryb zycia prowadzilam ostatnie 10 lat.I wiec chdzilam na silownie jak zwykle biegalam.Ciezary juz dobieralam coraz bardziej lekkie ,zeby tylko pomachac rekoma i nogami.Wiecej robilam aerobow ,fitnes ,bieganie ,duzo jogi :) basen.nie chcialam siedziec w domu mialam duzo energi itd...I tak dotrwalam do 8 miesiaca :) zdrowa jak jak i dziecko.w ciazy jadlam normalnie ,czyli zdrowow od lat nie jem fastfoodow ,slodyczy sklepowcyh,bialego pieczywa i bialych produkow macznych.Wszystko zdrowe i mialam zachcianki ,byly to owoce pochlanialam duza ilosc owocow wiecej niz normalnie plus wzielo mnie na lody tez sobie ich nie zalowalam chciaz z reguly nie jem.Ale jestem w ciazy i nie dalo sie z tym wygrac i jak juz pisalam cwiczylam dosc intensywnie do 6 miesiaca 4 razy w tyg teraz tylko 3.A na dzis mam sile na dwa razy w tyg.Brzuch juz duzy co do wagi przytylam 8 kg :) tak,ze nie za duzo i teraz do sedna.Nie mieszkam w pl na cala ciaze bylam po za krajem tam gdzie mieszkam.I tutaj nikt na mnie nie zwracal nawet uwagi,ze cwicze w ciazy.W pl bylam na trzy tyg jak bylam w 5 miiesiacu prawie do 6 i oczywsicie poszlam na silownie ,bo trzy tyg przerwy dla mnie za dlugo.I jak tylko tam weszlam sama instruktorka do mnie z dziwna mina,czy kogos szukam :O ja ze nie mam bilet i przyszlam na trening a ona oczy jak by ducha zobaczyla.Wbijam na ta silownie robie slaby trening jakas bieznia ,orbitrek,jakies ciezarki na rece itd ludzie normalnie mnie wzrokiem zabijali jak bym kogos skrzywdzila :O a brzucha nie mialam jakos duzego.Moje pytanie brzmi dlaczego jest takie glupie podejscie ,ze kobieta w ciazy cwiczyc nie moze skoro ciaza nie byla zagroznona ani nic.Przeciez jak mozna byc aktywnym tyle lat i nic nie robic 9 miesiecy ,normalnie mnie tam zjedli az na plecach czulam i slyszalam jak szepcza pod nosem o mnie oczywiscie.Przez te 3 tyg bylam tak 6 razy i za kazdym razem tak bylo :O Co jest z wami matkami a rozumiem,ze nie kazdy jest aktywny na co dzien wiadomo,ze kobieta co nic nie robila nie jest jej wskazane zaczac cwiczyc w ciazy ,ale jak tak zyla to czemu nie.Nie uwazam ,zeby to zagrozilo mnie albo mojemu dziecku.W ciazy czuje sie do dzis super nie mam cellulitu malo przytylam ,dlaczego nie mialabym dbac o swoje cialo nawet w ciazy.Chcielismy dziecko staralismy sie w miare dlugo ,ale chcialam tez dbac o siebie w ciazy i swoje cialo.CO wy o tym myslicie czy tu tez mnie zjedziecie czy jest ktos kto tak jak ja cwiczyl w ciazy.Pozdrawiam

Gość gość
i po co ta epopeja ? słowotok na temat tego jak dbasz o dietę i ćwiczenia ? na siłowni dziwnie na Ciebie patrzyli bo wyglądałaś im na maniaczkę która odchudza się w ciąży i obsesyjnie liczy kalorie i kilogramy

Gość gość
nie wiem po co się tak chwalisz tymi kilogramami i tak najwięcej się tyje w 9 miesiącu więc jeśli teraz przybędzie ci kolejne 4-5 kilo a tego nei unikniesz to i tak będziesz miała na wadze tyle co przeciętna ciężarna nie stosująca restrykcyjnych diet i ćwiczeń tak jak ty

Gość gość
Jaka płytka jesteś, to widać w twojej wypowiedzi. Poemat o zdrowym żywieniu haha "rzeźbiłam się" Co nas obchodzi ile sie starałaś o dziecko? Co do czego? Chcesz się dowartościować przez wyrzuccenie komuś że miał czelność cię skrytykować? Dlaczego piszesz co jest z wami matkami? Dlaczego do nas sie odnosisz, ja cię w mojej siłowni nie widziałam...? O co ci ch?? PS. Można rzucac młotem przez 15 lat być baba na schwał i mimo to trening siłowy w ciąży to nie będą warunki dla ciąży normalne i sprzyjające. Mogłaś spacerować, dotlenianie i zdrowy bezpieczny ruch to podstawa dla malucha którego życie zależy od przepływów pępowiny i łożyska, łożyska narażonego podczas każdego wysiłku "mamusi" na siłce. Ja przytyłam tylko 8 przez całą ciążę, nie wiem dlaczego zakładasz że każda tyje 30 kg tylko ty tak malutko, bo jako jedyna "dbasz" o formę.