Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ciągle mam krosty na pośladkach? Używam kremów, robie peeling! MAM DOŚĆ

Polecane posty

Gość gość

Codziennie się myje, szoruję szczotką antycellulitową pośladki i biodra pod prysznicem, robię 2 razy w tygodniu peeling, codziennie się kremuje a i tak mam krosty na pośladkach

Gość gość
obstawiam że to przez bakterie w twoim wc. mi wszystko przeszło po tym jak przed każdą wizytą w wc deske przecierałam scierka z biedry do mycia łazienki. wystarczy że ktoś z domu korzysta z publicznego wc

Gość gość
Jaki kretyn siada w publicznym WC?

Gość gość
no to własnie efekt siadania w publicznych ubikacjach fuj!!

Gość gość
Ja takie krostki mam np na nogach i tylko w okresie zimowym. Nie wiem czemu. Balsamy,oliwki peelingi nie działają.

Gość gośćdofka
problem wielu osób szczególnie w okresie zimowym ,gdy skóra ma mało dostępu powietrza(rajstopy spodnie x godzin , co tak samo tyczy się innych partii ciała)mój domowy sposób peeling 1 tyg raz robię brązowy cukier plus oliwka nasza bambino plus prysznic naprzemienny letni- ciepły na koniec w mokrą jeszcze skórę wmasowuję oliwkę i pozostawiam do wchłonięcia i nie wycieranie się ręcznikiem tylko wklepywanie ,drugi peeling, kawa plus sól i ta sama procedura kończąca oliwką a po prysznicach polecam z Ziaji masło kakaowe i mleczko do ciała ,grunt, to by stosować bo potrzeba troszkę czasu by zauważyć efekty,łokcie też dobra rada skórka z cytryny po peelingu wmasować ,spłukać i "naoliwić"

Gość gość
Miałam podobny problem i zaczęłam uzywac peelingu i balsamu z olejem sezamowym i pomogło. :) http://apn-cosmetics.pl/ tu w tym sklepie są te kosmetyki

Gość gość
Z doświadczenia twierdzę że: - za często stosujesz peeling, - nosisz zbyt ciasne i za mało przepuszczające powietrze spodnie i pewnie masz pracę tzw siedzącą. Zwróć uwagę na to i będzie lepiej.

Gość gość
A może to przymieszkowe rogowacenie skóry? Poczytaj o objawach, czy pasują i jak z tym walczyć.

Gość gość
jesli sie golisz w tym miejscu maszynka, to stad masz wypryski poza tym po co kremujesz posladki ? zatykach tym pory i masz krosty.

Gość gość
W zimie to sa od mrozu/zimna, a nie koniecznie od przegrzania. Ja np nie nosze zima rajstop, tylko spodnie i tez je milalam jak chodzilam w krotkuej kurtce, ale odkad mam kapote po kolana to jesy spokoj. Poza zima to zdarzaja sie jak nosze bielizne nie przepuszczajaca powietrza z tkaniny innej niz bawelna i jak spoci mi sie w niej tylek. Bardzo odparzaja skore rowlniez podpaski z gumowa siatka na powloce.

Gość gość
Nie wiem czy palisz, ale ja ostatnio doznałam szoku, bo rzuciłam palenie i moje krostki na pośladkach (do których zdążyłam się przyzwyczaić, bo od dawna uprzykrzały mi życie) całkowicie zniknęły. Także wygrałam podwójne :-)