Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

goraczkujacy dwulatek

Polecane posty

Gość gość

dziecko ma od rana goraczke, paracetamol zbija ją trochę. Ale temp waha się między 37,4 do 38,2. Jechać do lekarza czy dalej czekać.

Gość gość
a inne objawy są?

Gość gość
Nic więcej. Widać tez po oczach, że ma temperaturę.

Gość gość
no z takim małym dzieckiem nigdy nic nie wiadomo, chyba pojechałabym do lekarza

Gość gość
Dziękuję za radę. Pozdrowienia

Gość gość
Mi pediatra doradzała żeby przy gorączce obserwować dziecko przez trzy doby, i dopiero jeśli nie minie to do lekarza. Jedynie jeśli gorączka utrzymuje się bardzo wysoka i żadne leki jej nie zbijają to w razie potrzeby reagować wcześniej, albo jeśli są inne niepokojące objawy u dziecka. Wcześniej jedynie pilnować żeby dziecko piło dużo, i leki przeciwgorączkowe ale to też tylko w razie potrzeby, a nie przy pierwszym skoku temperatury. Mały ma 4 lata i jak na razie ta zasada się sprawdziła, gorączka zawsze mijała najpóźniej po trzeciej dobie, a i to było tylko przy poważniejszych chorobach (zapalenie oskrzeli, trzydniówka).

Gość gość
Tu autorka. Pediatra poradził mi podobnie jak 17:09. Dobrał tylko dawki przeciwgorączkowych.

Gość gość
Tylko pamiętaj nie kap dziecka w chłodnej wodzie żeby zbic gorączkę. Jakiś czas temu moje dziecko goraczkowal o i nie pomagały czopki u mamusie doradzily mi tutaj chlodna kąpiel i na drugi dzień okazało się zapalenie płuc i O p*****l od lekarza ze takich rzeczy się nie robi ewentualnie zimne okłady. A była tylko gorączka wieczorem a rano straszny kaszel.

Gość gość
I takzrobiłam kąpiel, ale ciepłą i krótką. dziecko strasznie mocno się pocilo, szczególnie pod wieczór.

Gość gość
Bo woda w takiej kapieli powinna byc tylko o max dwa stopnie nizsza niz temperatura ciala. W zimnej wodzi moze dostac nawet szoku termicznego.