Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gorzka ugotowana brkukselka!! Czy da się ją jeszcze uratować??

Polecane posty

Gość gość

pierwszy raz dzisiaj robiłam - gotowałam w osolonej i posłodzonej wodzie. Ale jest taka goryczka, lekki posmak, no ale czuć :o Da sie to jeszcze jakoś uratować? Zamierzałam ją udusić z pieczarkami w sosie jogurtowym z chilli i gałką muszk. ale zastanawiam się czy mi nie popsuje całego dania ta goryczka :( Ratujcie dziewczyny!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale brukselka ma taki gorzki smak, dlatego nie każdy ją lubi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no właśnie, to normalny smak brukselki, ja lubię : -)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ona tak smakuje:) Ja robię ją tak - podgotowaną na pół twardo (bo tak lubię) wrzucam na masło, dodaję bekonu odrobinę, ciut apryczki chili i sezam, to wszystko przez chwilę się razem pichci aż przejdzie i tak jest moim zdaniem pyszna:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cześć i czołem kluski
Lubię gorzką brukselkę. Często dzieci nie chcą jej dlatego jeść.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
żeby brukselka nie była taka gorzka do wody, oprócz soli i cukru dolewa się trochę mleka.. teraz to nei wiem, co można zrobić..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×