Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prac0wnik111

Podaję szefa do Sądu !!!! Co na tym mogę zyskac ????

Polecane posty

Gość prac0wnik111

W firmie pracuję od 2012r. Przez 11 miesięcy miałem umowy zlecenie. Przedłużał mi je tak co miesiąc. Od grudnia 2012r do maja 2013r. dostałem umowę na czas określony - 6 miesięcy. A od czerwca 2013r. na nieokreślony. Pracuję 62 godziny w tygodniu !!! Ubezpieczony jestem na minimalną. Do ręki dostaję 1 900 zł. Na ja więc mogę liczyc ?? Przez te 3 lata przepracałem ponad 3 000 nadgodzin ! ( 22 co tydzień ). Ustawowo rocznie można przepracowac podobno maks. 150 nadgodzin. U nas rocznie wychodzi ponad 1 000. Czy to wystarczy abym wygrał sprawę ? Do sądu idziemy w kilku. No i co wywalczę ? Czy odda mi pieniądze za 3000 nadgodzin a więc 3000 x stawka minimalna za godzinę ( tyle ile wyjdzie z min. 1680 brutto ) ? Czy może te nadgodziny wliczone zostaną mi do stażu pracy ? No i pamiętajcie o tym, że ubezpieczenie jest na minimum ale do ręki dostajemy 1900 zł.

Gość prac0wnik111
Dodam jeszcze , że w tygodni pracujemy 62 godziny ale ... 55 od pn do pt a w soboty 7 godzin. Czy za soboty będzie jakieś + 50% albo + 100% ?

Gość gość
Co możesz zyskać? A ile teraz zasiłek dla bezrobotnych wynosi? To tyle możesz zyskać. Bo domyslam się, że dowodu żadnego na te nadgodziny to nie masz...

Gość gość111
ponadto jak sama mówisz, jest to umowa-zlecenie, a piszesz o prawach PRACOWNIKA, którym nie jesteś. Jedyne co możesz, to wnieść pozew o ustalenie stosunku pracy (czy jakoś tak) jeśli masz kutemu podstawy

Gość prac0wnik111
Dowód mam. Na liście obecności kilka dni w miesiącu jest zakreślone jako "nieobecny" a przecież w tedy jestem w pracy. A jako kasjer faktury wystawiam klientom, także w te dni.

Gość prac0wnik111
umowa zlecenie to była na 11 miesięcy ! Od czerwca 2013r. jestem na umowie. Pisałem o tym na samym początku.

Gość gość
Ależ ty masz pomysły :(. Ostatnio chciałeś by ci staż pracy inny naliczyli. Napisałem ci o tych nadgodzinach i teraz inną wersję wymyśliłeś. Widać, że własnego pomyślunku niewiele posiadasz :(, ani ŻADNYCH przepisów prawa pracy NIE ZNASZ. Typowy pieniacz NIE NADAJĄCY SIĘ DO ŻADNEJ ROBOTY.