Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy lekarz mógł się mylić?

Polecane posty

Gość gość

Witam od 18 dni spóźnia mi się miesiączka a na ogół okres mam regularny +/- 2 dni test robiłam w dniu spodziewanej miesiączki ale wieczorem wynik negatywny. Tydzień temu miałam usg dopochwowe ponieważ podczas wcześniejszego badania lekarz podejrzewał ciążę, jednak po usg je wykluczył. Czy to możliwe by się mylił? Miesiączki dalej nie mam ani napuchnietych piersi jak zawsze przed nią wczoraj czułam kucie w macicy jak przy pierwszej ciąży. Od roku się nie zabezpieczamy. Powtarzam test w piątek jednak chciałabym zaczerpnąć opinii juz teraz. Dodam że prócz tego kucia zero niepokojacych objawow.

Gość gość
Tak mógł nie widzieć ciąży jeśli beta nie osiągnęła jeszcze poziomu ok 1000. Natomiast jeśli to ciąża a beta jest poniżej 1000 już tyle dni po spodziewanej @ to może oznaczać to bardzo słaba ciąże. Najlepiej wykonaj badanie BetaHCG. Nie chce cie straszyć absolutnie, może ci się owulacja przesunęła itd. no ale trzeba zacząć od potwierdzenia czy to ciąża. I zdecydowanie lepiej iść na badanie z krwi hcg ono będzie w 100% wiarygodne.