Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymioty w ciąży pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 7 tyg. Wymiotuję od rana do wieczora, zwracam praktycznie wszystko co zjem czy wypiję, a później i tak wymiotuje pustym żołądkiem. Nie wiem, jak mam to wytrzymać. A do tego mam pod opieką 2 letniego synka. Czy ktoś tak miał i otrzymał jakąś pomoc, jakąś radę?

Gość ponia26
Po pierwsze, jeśli bierzesz kwas foliowy, to może ale nie musi powodować wymioty, w moim przypadku tak było, po odstawieniu wymioty ustały. po drugie, musisz mieć zawsze przy łóżku jakieś krakersy, sucharki i zanim wstaniesz to przegryź jednego i powolutku wstawaj, bez pośpiechu.

Gość gość
zanim wstałam z łóżka musialam cokolwiek zjeśc najlepiej pomagały mi mandarynki i sucharki. Mandarynka plus sucharek i dopiero powoli wstawałam i to mi pomagało.. Mdłości były ale już nie wymioty. Mdłości mineły wraz z 12 tc.

Gość gość
Nic nie pomaga. Przed wstaniem z łóżka staram się coś wypić albo zjeść ale zaraz to zwracam. Zresztą tak jest cały dzień. Wieczorami tez.

Gość gość
maz przynosil mi do lozka kanapke z pasztetem. na pelny zoladek az tak nie mdlilo. i fajnie wymiotowalo sie po coli lub napoju gazowanym, szybko przechodzilo :) oczywiscie z pasztetem trzeba uwazac bo jest z watrobka a w watrobce jest duzo wit A, a nadmiar moze dzidzi zaszkodzic. I coli tez nie duzo tak jak napoje gazowane, ale wiem ze jak sie wymiotuje to robi sie wszystko byle bylo lepiej tym bardziej jak sie ma dziecko pod opieka

Gość gość
Ja wymiotowałam praktycznie przez całą dobę,schudłam z 8 kilo...To był koszmar.Piłam tylko colę(pomaga)jadłam mandarynki i ewentualnie chleb z twarożkiem,tez miałam dziecko,prrygotowanie obiadu graniczyło z cudem...przeszło jak ręką odjął dokładnie na początku 4 miesiąca.A tak wogóle to się nazywa"Niepowściągliwe wymioty ciężarnych NWC"!dużo kobiet o tym nie wie...

Gość gość
po co robilas drugie jak juz masz a teraz placz bo wymioty.....

Gość gość
Migdaly jedz.

Gość carolajn7878
Ja słyszałam, że na ciążowe wymioty bardzo dobry jest imbifem. Może kup go sobie? nie jest drogi - kosztuje ok 30 złotych a starcza na długo. Za moich czasów nie było takich kropel i trzeba było sie ratować na inne sposoby. mi bardzo pomagały plastry imbiru w herbacie ale były wstrętne i do dzisiaj mam awersję.

Gość gość
sprobuj tabletek MAMARIN specjalnie dla kobiet w ciazy.Mi troche lagodzily mdlosci a w pierwszej ciazy wymiotowalam do 7 msc codzien a w drugiej do 5 msc.To byla masakra myslalam ze tego niewytrzymam,dlatego nie che byc wiecej w ciazy juz!