Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grudniowa mama 30

GRUDNIÓWKI 2015 !

Polecane posty

Gość oluszka29
Dzięki za radę. Mnie też to czeka niedługo. Pierwszy raz więc jeszcze nie wiem jak to zniosę. Tymczasem jesteśmy po wakacjach :) pogoda dopisała. W podróży trochę stopy spuchly a poza tym wszystko fajnie.

Czesc Dziewczyny ja zaczelam 20 tc a dokladnie dzis jest 20+2 :) juz nie moge doczekac sie moich kochanych dzieciakow :* bedzie dziewczynka i chlopczyk :) . Mam do WAS pytanie dzis rano jak wstalam bylam w toalecie i jak sie podtarlam to pojawil sie jak by zielony cienki nie duzy uplaw jak gruba kreska dokladnie, i do tej pory narazie nic wiecej nie zauwazylam nie swedzi mnie nie piecze. Miala ktoras takie cos??? nie wiem czy mam sie martwic :( ????????? Ktoras mama pytala czy czeste usg nie jest szkodliwe nie wiem ale moja ginka mowila ze nie ja mam nie raz co tydzien jak mam jakies bole a tak normalnie to na wizyty chodze co dwa trzy tygodnie i na kazdej wizycie mam robione usg. Musze chodzic tak czesto bo bede miec blizniaki :)

Aaa miałam odpowiedzieć na pytanie o upławy. U siebie też zauważyłam wczoraj i niestety dzisiaj również, barwa żółta, nic nie swędzi, nie piecze i nie ma zapachu. Jednak wydaje mi się ze to infekcja niestety. Za tydzień mam wizytę u lekarza także sprawdzę. Ale u mnie zawsze infekcje przebiegają w ten sam sposób, jedyny objaw to upławy, żadnego pieczenia czy swędzenia.

Gość iza3
Dziewczyny pamietajcie ze wraz z postepem ciazy zwieksza sie ilosc wydzieliny z pochwy. Ale jesli oprocz wydzieliny sa jakies bole, swedzenia lub pieczenia, albo brzydkie zabarwienie i zapach lepiej to sprawdzic. Jesli chodzi o tycie to jestem w 23 tyg. i na plusie 8 kg. Dla mnie duzo bo w pierwszej ciazy przytylam tylko 10 kg, w kolejnej 14 kg a w tej to bedzie chyba z 20 kg :) ale lekarka mowi ze jest ok i ladnie wygladam takze mam sie nie martwic. Jakos to zrzuce.

Gość elua
Cześć dziewczyny, można dołączyć? Jestem w 21t 1d , termin na 24.12 :) Czy któraś z Was ma problem z tzw. "stawiającym sie" brzuchem?Mi trwardnieje jak kamień kilka razy dziennie, biorę luteinę z tego powodu, wcześniej no-spę ale nie pomagało i martwi mnie to troche...

Gość AMS
A czy czasem nie zaczęły ci się skurcze przepowiadające? Które są normalnym zachowaniem macicy :)

Gość gość
pozdrawiam Was mamuski:) ja urodzilam w grudniu 2015r. oj ciaza to piekny czas , troche Wam zazdroszcze:)

cześć' u mnie początek 25 tyg na plusie 5 kg. wszystkie kg idą mi brzuch i piersi. ja już nie moge się doczekać mojej kruszynki jeszcze 15 tyg jak ten czas leci. ja już pomału kompletuje wyprawkę dla malutkiej bo nie długa muszę kupić sobie rzeczy. dziewczyny mam pytanie czy was też straszyli porodem bo ja na samą myśl mam już dość, a to moja pierwsza ciąża i trochę panikuje.

Gość oluszka29
O porodzie jeszcze nie myślę. Postaram się przygotować jak mogę najlepiej. Cóż więcej można. Na razie martwi mnie tylko moja waga, która ostatnio skacze o kilogram wyżej każdego tygodnia. Kilogram w tydzień to chyba sporo. Co będzie jak tak dalej pójdzie .... :/

Gość Groszek31
Dzieki za odp. Ja mialam tylko raz taki uplaw zielony w tamtym tgodniu i dzis ja sie podtarlam to tak tyci tyci takie zielone ale nic mnie nie swedzi. Na wkladce mam Czasami takie zolte ale nie wiem czy to uplaw czy to mocz. Jesli Chodzi o brzuszek to mi tez twardnieje a szczegolnie Wieczorem. Ja tak mam od poczatku ciazy teraz jestem w 20+6

Oluszka 29 a jakie mialas te uplawy??? Ja Dzwonilam Do mojej ginki mowilam ze mialam 2 razy takie male zielone uplawy i nie kazala mi przychodzic tylko kupic w aptece tabletki dopochwowe przeciw grzybicze i stosowac. Wg mnie powinna pierwsza wymaz zrobic no ale z nimi sie nie nagada :(

Gość oluszka29
Miałam wyznaczoną wizytę za tydzień, ale przełożyłam ją na dziś ze względu na te upławy właśnie. Moje przypuszczenia, że to infekcja się potwierdziły niestety. To już trzecia infekcja w ciąży i jestem trochę zmartwiona, że ciągle nawraca. Podobno teraz dostałam jakiś mocny lek, więc zobaczymy. Przy okazji sprawdziliśmy łożysko i wszystko jest ok, to znaczy przesunęło się do góry. Do tej pory myśleliśmy, że będzie chłopak, a dziś okazało się, że jednak dziewczynka. Taaaaakaaaa niespodzianka.

oluszka 29 nic się nie martw będzie dobrze!!! to super że znasz już płeć ale grunt żeby było zdrowe. ja mam 90% ubranek w kolorach uniwersalnych. czy któraś z was planuje zakup monitora oddechu?

Ja nie planuję zakupu takiego urządzenia. Ale czas pokaże, może jednak gdy urodzi się maleństwo wyda mi się użyteczny.

Gość gość
Witam Dziewczyny :) Chciałabym do Was dołączyć. Termin porodu mam na 14.12.2015, jeśli dobrze będzie to moja gina powiedziała ze na oddział będę musiała się wstawić 01.12.2015 r ( mam zaplanowaną cesarkę ponieważ przy pierwszej ciąży i porodzie miałam komplikacje) Będzie chłopak. Mam do Was pytanie bo jestem już na półmetku a przytyłam tylko 4,5 kg, trochę mnie to martwi :( a na ostatniej wizycie gina powiedziała że mały jest już o 5 cm i 20 dag za duży... powiedziała ze jak dalej będzie Mały Hubert tak rosnąć to nie będę zażywać witamin... Czy mam się tym martwić? p.s. przy pierwszej ciąży przytyłam 16 kilo a syn urodził się 4kg i 60 cm.

Gość oluszka29
Moja bratowa w drugiej ciąży też przytyla bardzo niewiele. 7 kg przez całą ciążę. Ona zdrowa. Synek zdrowy. Także wydaje mi się, że nie ma się czym martwić. To indywidualna sprawa każdej ciąży. Jeśli nie masz anemii to luz.

Gość iza3
Nie masz sie co martwic. Jesli morfologie masz ok, no i tarczyce! Mam nadzieje ze robilas tsh-koniecznie sprawdzaj? Ja dzis odebralam wynik bo co miesiac kontroluje gdyz bylo na granicy no i niestety. We wtorek ide do mojej endokrynolog po leki. Niestety TSH za wysokie wiec juz wiem dlaczego tak tyje, wpadlam w niedoczynnosc :( Test obciazenia glukoza ok ale zaczyna mi spadac hemoglobina i pewnie trzeba bedzie lykac dodatkowe zelazo.

Dziewczyny teraz jestem w 22 tc dzis bylam u ginki i mowi ze wszystko ok mam do was pytanie czy wam tez dokucza raz na jakis czas pieczenie skory brzucha??? jak dotykam to tak jak by goraco ufff tam w srodku w brzuchu albo skora nie wiem jak to opisac.

Gość oluszka29
Cześć. Czasem gdy dotykam brzuch rzeczywiście jest gorący i jest tak głównie podczas upalnych dni. Ale ni piecze. Za to swędzi prawie codziennie.

Gość gość
Spokojnie ja z pierwszą ciąża przytyłam 25 kg z synkiem.Teraz mam także zaplanowaną cesarkę i przytyłam na razie 6 kg. A termin porodu mam na 24.12.2015 :)

Gość oluszka29
Próbowałam dołączyć do tej grupy juz dwa razy. Dlaczego nie dostałam akceptacji? Nie wiem.