Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

samochód u mechanika

Polecane posty

Gość gość

mam takie pytanie, oddałam samochod do mechanika, był do wymiany drobne rzeczy, po paru dniach byłam sprawdzić czy wszystko ok, za ile moge auto odebrac.... po czym mechanik powiedzial mi ze u mnie w aucie pękła mu szyba z przodu i argumentował to tym, ze gdy je odpalał to poprzez to ciepło poprostu szyba pękłą i ze pewnie wczesniej jakis komyk juz mi sie odbił od szyby i dlatego teraz pękła... pękło akurat u niego... a wczesniej nie ?? . JAkos nie przypominam sobie zeby komyk mi sie odbił od szyby, ale mniejsza z tym. Nie wiem co teraz robic auto jeszcze u niego stoi, nie odebrałam go, prawdopodobnie odbieram za pare dni...i?? przeciez nie bede płacic ze swoich pieniedzy za szybe skoro u niego to sie stało na warsztacie, ON ma auto, on za nie odpowiada??? co mam zrobic ??

Gość gość
jesli masz czas na sądy to sprawa sie bedzie wlekła miesiącami a auta nie bedziesz miała bo będzie u niego stało jesli auto Ci bardzo potrzebne to zapłac te 300zł wiecej za szybe i masz spokój

Gość gość
Wartość szyby odejmij od wartości prac/części mechanika i po sprawie. Przyjął od Ciebie auto z całą szybą i od tego momentu on odpowiada. Za niechlujstwo i lekceważenie mienia klienta niech płaci.

Gość gość
cieplo, cieplo, gorraco pewnie cos spawal w okolicach :classic_cool: stopka: czy szyby z aut tez ida na surowce wtorne?

Gość facetyrd
moze powiedz co mialas do naprawy w tym aucie ???

Gość gość
mialam wymieniane świece, i olej... także nie ma to nic do szyby...