Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje wyprawka

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mamy szczerze, ile kosztuje wyprawka? Nie taka z najwyższej półki, bo dziś Wodzianka w TVN powiedziała, że wydała 30tys :D Ale tak średnio. I żeby to była cena z wózkiem.

Gość gość
Nowe rzeczy ok 5tys nie licząc mebli do pokoju. Używane 1-2tys.

Gość gość
jesli chcesz to mozesz wydac 30! srednio jesli chcesz wszystko nowe nie z najwyzszej polki ale dobre jakosciowo to max 5 tys.

Gość gość
czyli taki przyzwoity wózek ile kosztuje?

Gość gość
hmm, wozek 3w1 + lozeczko z materacem i pościelą = 1900, kolyska uzywana 100zl, zestaw butelek + smoczki 100, wanienka + kosmetyki na sam poczatek - 80, ciuszki + kocyki + zapasowa pościel + rozek + zimowe ubranie + pieluszki tetrowe + p*****ly tylu grzebyk, nozyczki itp. = ok.1000 (rzeczy nie z gornej polki, normalne, wyszukane na allegro i promocjach, wyprzedazach, dobrej jakosci, bawelniane, polskie nie chinskie)

Gość gość
ja za swoj placilam 1300.Duze pompowane,skretne kola,amortyzatory,gondola dosc duza.Dobrze sie prowadzil i bylam zadowolona.Jedyny minus to to,ze ciezki. Dla mnie xlander za 2500jest bardzo przereklamowany.

Gość gość
ja wszystko kupywalam w smyku. za ciuszki z kombinezonem zaplacilam 1500,reczniki,pieluchy i koce 400,kosmetyki,aspiratory,nzyczki 300,lozeczko z przewijakiem 270,materac 140,wozek 1300.no i butelki smoczki 100

Gość gość
czyli odkładałyście pieniądze przed ciążą? Rozumiem, że na samej wyprawce się nie kończy, bo jeśli zdecyduję się na prywatne wizyty u ginekologa i cc to koszta skoczą w górę

Gość gość
Tak ja odkładałam przez całą ciążę i po 30 tc zaczęłam kupować wszystko.

Gość gość
ja odkladalam odkad dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy.Chodzilam prywatnie do gin(80zł) wizyta raz w miesiacu. Pod koniec ciazy juz nie placilam,bo wizyty byly co 3dni. Jednak sporo wydalam na wizyty u profesora,leki i badania ponad standard. Mialam problemy zdrowotne i ciaza byla zagrozona.Razem wszystko wynioslo mnie jakies 20tys zl. Z tym,ze wizyta 15min u profesora kosztowala 550zl

Gość gość
Czyli warto mieć ok. 10tys? Więcej?

Gość gość
10 powinno wystarczys spokojnie. U mnie byl naprawde skrajny przypadek dlatego tyle wydalam. Jesli masz mozliwosc kup wyprawke na wyprzedazy.Czesto sa takie w smyku. Mozna kupic juz ubranka od 7zl sztuka. Wtedy wydasz duzo mniej.

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak wyznaczenie kosztu wyprawki. Jeśli ktoś nie ma kasy, to kupi używane ciuchy, wózek, łóżeczko, wizyty u gin na NFZ...itd i zmieści się w 1000 zł jeśli musi. Inna osoba pod pojęciem "wyprawki" rozumie także urządzenie pokoju dla dziecka, zakup drogich i niejednokrotnie zbędnych gadżetów i wyda z 30 tys. Kupujesz taką wyprawkę na jaką Cię stać. Tyle.

Gość gość
owszem,ze nie ma wyznacznika ale jesli autorka chce miec wszytsko nowe to spokojnie w 5 sie zmiesci.Jesli jednak nie robi jej to roznicy to wszystko kupi za max 1500.

Gość gość
Chodziło mi o to, na jaką kwotę muszę być przygotowana. Ostatnio kłóciłam się z narzeczonym o to, że na razie nie stać nas na dziecko, bo to koszty. A on, że spokojnie nas stać (on zarabia 3tys., ja za 2m-ce będę bezrobotna, nie mamy mieszkania, zbieramy na ślub...). I że "jego siostra kupiła wózek za 500zł". Ale jego siostra nie musiała go wnosić na 2 piętro i dodatkowo kupiła fotelik.

Gość gość
Oczywiste jest, że lepiej mieć niż nie mieć i tak- dziecko to są koszty (już nawet pal licho samą wyprawkę, ale co miesiąc wydajesz trochę kasy na pieluchy, ubranka, leki, czasem mleko...itp), ale prawda jest taka, że nie muszą to być (zwłaszcza przy kompletowaniu wyprawki mega drogie rzeczy, chociaż osobiście wolałabym nie przygotowywać jej z kalkulatorem w ręku i zadawalać się najtańszymi rzeczami.

Gość gość
u mnie ciąża prowadzona prywatnie a potem wyprawka kosztowało razem 8 tys złotych i uważamy że to i tak sukces sporo rzeczy mamy od siostry a ciąża była zagrozona wiec wizyt duzo i leki to tez kosztowało ale nie żałujemy ani złotówki wydanej