Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa tu mamy ktore probuja odroczyc 6letnie dzieci od pojscia do szkoly

Polecane posty

Gość gość

Bo ja ostatnio zaczynam sie nad tym zastanawiac ,praktycznie wiekszosc rodzicow tegorocznych pierwszakow zaluje ze wyslali dzieci jako 6latki.Miala byc nauka i zabawa a okazuje sje ze jest tyko kupa nauki.....

Gość gość
Ja nie wiem co to za durnowaty pomysł zeby 6 latki poszły do szkoły ? Jeszcze głupi rodzine przyklaskują, ze to takie super a wiadomo o ze chodzi tylko o to zeby nowe pokolenie jak najszybciej poszło do pracy .

Gość gość
ale jak widać nie wszyscy to rozumieją sporo osób traktuje posłanie 6 latka do szkoły jako kogoś wybitnego, nie mówiąc już o wsiach, tam zostawienie sześciolatka w zerówce to wstyd.... jaki głupi. ciekawe dlaczego najmniej 6 latków poszło do szkoły w wielkich miastach w rodzinach dobrze wykształconych?

Gość gość
bo tacy rodzice bardziej trzęsą się nad swoimi jedynakami i najchętniej tyłek by mu podcierali do 18 r.ż. robią z dzieci nieudolne ślamazary, a potem się będą dziwić, że sobie dziecko nie radzi takiemu dziecku to nawet odroczenie nie pomoże - jako 7-latek w I klasie też będzie sierotą

Gość gość
W innych krajach typu Kanada - dzieci chodzą do szkoły od 6 roku zycia - i jakoś sobie radza! mój syn za rok pójdzie do 1 klasy, teraz bedzie w zerówce. Ma 5 lat a pisac podstawowe rzeczy umie, dodawac, odejmowac.. Trzeba tylko go przygotowac.

Gość gość
W krajach skandynawskich dzieci zaczynają naukę w szkole w wieku 7 lat . Wszystko odbywa sie spokojnie bez większego ciśnienia . U nas wysłanie 6 latków do szkoły to *****czysto ekonomiczny i nie ma nic wspolnego z dobrem dzieci.

Gość oszukana mama
a ja się czuję oszukana, bo miało być różowo jak na zachodzie a tu co? Plecaki przeładowane, szaro-bure klasy typu tablica, obskurne ławki i siedzenie jak na przesłuchaniu, a miało być tak atrakcyjnie, oglądaliśmy slajdy z niemieckich szkół gdy nas zachęcano - kolorowe klasy, stymulujące wnętrza, dużo tańca, nauki przez zabawę, multimedialnych pomocy naukowych, a tu co? a tu pani Jadzia, która uczyła mnie 23 lata temu, w tym samym koku na łbie, tym samym nudnym tonem pokazuje mojemu dziecku brzozę, lipę i topolę w podręczniku, a park ma za oknem :o no śmiech na sali Nie wylatujcie mi tu z tym, że w Kanadzie dzieci sobie jakoś radzą i dobrze jest,a znacie tamten system nauczania? widziałyście tamte szkoły? no własnie! a u nas cały system edukacji śmierdzi trupem!

Gość gość
Tak ! widziałam tamten system. U nas jest nowa szkoła i takich klas jak ty mowisz. ;) moze na wsi tak jest. U nas dzieciaki maja szafki i biora niektóre ksiazki.

Gość gość
Dzieci od 6 lat do szkoły wiek emerytalny 67 l (obecnie bo pewnie z czasem bedzie 70 l ) a Wy jeszcze jesteście na tyle głupie i cieszycie sie ze wasze 6 latki zapierdalają juz z plecaczkiem do szkoły . Najlepiej wyślijcie je do szkoły w wieku 4 lat przyjemniej wiecej składek odprowadza do państwa .

Gość oszukana mama
mieszkam na wsi 150 tys jak chcesz wiedzieć, a program jest nastawiony na łatwizne dla beznadziejnych pedagogów, którzy chyba poszli na te studia, bo sie gdzie indziej nie dostali. Wypełnianie ćwiczeń i testów to nie jest nauka.

Gość gość
zapierdalać to może twoje głupie dziecko do zerówki nawet i w wieku 9 lat - tylko nie zapomnij mu bucików zawiązać i dupkę podetrzeć przed wyjściem

Gość gość
A wy mamuśki kiedy poszłyście do szkoły, nie wieku 7 lat czasem? I co, jesteście upośledzone, głupsze niż ogół? Chcecie, to wpychajcie swoich smarkaczy w dorosłość na siłę, ale dajcie spokój tym, którzy nie zabierają dziecku dzieciństwa. Ja wolę, żeby moje dziecko było starsze i żeby miało o ten rok doświadczenia życiowego więcej, gdy będzie wybierać szkołę średnią czy uczelnię. I nic go w życiu nie ominie.

Gość gość
"zapie**alać to może twoje głupie dziecko do zerówki nawet i w wieku 9 lat - tylko nie zapomnij mu bucików zawiązać i dupkę podetrzeć przed wyjściem" hehe zjedz paczka wydmuszko :)

Gość gość
gość dziś ojej nie posraj sie z wrażenia . Wyślij swoje dziecko do szkoły w wieku 4 lat .... z czym masz problem ?

Gość gość
co za głupie gadanie - a 7-latkowi to już można zabrać dzieciństwo i posłać do szkoły? on już nie chce się bawić? no proszę cię - najlepiej swoje dziecko zostaw w domu do 18-stki - potem sam zdecyduje czy mu już się dzieciństwo skończyło

Gość gość
Tak dla małego dziecko rok to bardzo duzo . My chodziliśmy do szkoły od 7 lat i bylo dobrze . Politycy maja w d***e wasze dzieci bo liczy sie tylko kasa a wy im jeszcze przyklaskujecie..... no jak takie barany :(

Gość gość
7 lat to i tak jest wczesnie, masz racje siedmiolatek też chce sie bawić tym barziej po co posyłać sześciolatka? Ja poszłam w wieku 7 lat podobnie jak wy i co? jesteście w tył? nie umiecie wiązać sobie sznurówek? no to współczuje wam :o

Gość gość
10:32 - wiesz, do tej pory dzieci w wieku 7 lat szły do szkoły. Więc skoro jedno poszło mająt lat 7, a drugie 6, ma "zabrany" rok beztroski. Czego tu nie rozumiesz? Co było złego w edukacji od 7 lat??

Gość gość
10:26 - brawo, myśle tak samo, nie bądżmy stadem baranów co przytakuje politykom, którzy sami zaczynali szkołe mając 7 lat.

Gość gość
dziś jeżeli ty nie widzisz różnicy między 6 a 7-latkiem i między 6 a 18 latkiem to faktycznie gdzieś twoja edukacja zawiodła :o

Gość gość
gość dziś ja poszłam w wieku siedmiu lat do szkoły i umiem wiązać buciki i podcierać pupkę :) ty wulgarna, prymitywna babo. Rok wcześniej do szkoły to rok wcześniej do pracy i więcej składek, a wiek emerytalny i tak jest podniesiony :) Siedzicie pod batem, jesteście bite po ryjach aż krew tryska ale bronicie swojego oprawcy, bo jak ostatnie kretynki łyknęłyście telewizyjną bajeczkę i fajowej szkole. Zastanowiłyście się w ogóle dlaczego tyle lat szły 7-latki, a teraz nagle okazuje się, że to było złe? Co jakieś niedorozwinięte jesteśmy przez to? Jak dziecko pójdzie wcześniej do szkoły to się więcej nauczy? BEZEDURA!

Gość gość
wszyscy tak ślepo patrzą na ten zachód i te durny argumenty bo TAM dzieci idą do szkoły w wielu 4 lat... a niech idą! zauważcie ze w Szwecji, Norwegii gdzie poziom nauczania jest najlepszy i najwyższy w Europie dzieci zaczynają edukacje w wieku 7 lat.

Gość gość
oczywiście że naszemu rządowi nie chodzi o dobro naszych dzieci ale tylko o to a by szybciej je do roboty wysłać i zrobić miejsca w przedszkolach. Przecież weszła ustawa że za rok każde dziecko ma mieć zagwarantowane miejsce w przedszkolu. Jak to zrobić??? przecież nie wybudują nowych przedszkolni bo nie ma kasy więc wyślą 6 latki do szkól i problem rozwiązany. a wy durne kłócicie się tu jakie to macie mądre dzieci bo pisać i czytać umieją, ja też umiałam jako 6 latka, poszłam do szkoły rok później, skończyłam studia, mam dobra pracę, nic nie straciłam.

Gość gość
gość dziś masz 100 % racji tylko one sa zbyt głupie zeby to zrozumieć .Obecna władza jak widać umie wyprać mozgi do tego stopnia ,ze przyjmą wszytko jak leci i jeszcze będą się cieszyc .

Gość cołko prowda
dajcie spokój dziewczyny :) one wiedzą, że dały się wydymać ale teraz sobie chociaż pokrzyczą w necie, nawet przed sobą jest im głupio teraz i dlatego zazdroszczą przytomnym rodzicom, którzy jak wspomniałam nie łyknęli bajeczki o fajowej szkole :P 10:45 to ja :)

Gość padev
niektóre osoby tutaj trochę przesadzają, nauki w klasie 1 i 2 dużo nie ma. Jest problem z nauczycielami , a nie programem, o ile niektórzy z nich pamiętają jeszcze w pierwszej klasie że to 6 latki to już w drugiej amnezji dostają i jak sę w szkole klasy z 7 latkami( w drugiej już 8) to maja wymagania odnośnie zachowania takie jak wobec 7 latków. Problemem są tez wszelkie zawody i konkursy w szkolne, bo tam nikt o rocznik nie pyta tylko o klasę i 6 latki z tego co zauważyłam nie odnoszą sukcesów w konkursach sportowych czy innych ( alfikach i olimpuskach), bo są praktycznie bez szans z dziećmi niekiedy 2 lata starszymi od nimi ( może poza nielicznymi wyjątkami)

Gość gość
"...wiek emerytalny 67 l (obecnie bo pewnie z czasem bedzie 70 l ) a Wy jeszcze jesteście na tyle głupie i cieszycie sie ze wasze 6 latki zapie**alają juz z plecaczkiem do szkoły . Najlepiej wyślijcie je do szkoły w wieku 4 lat przyjemniej wiecej składek odprowadza do państwa ." wszystko to kwestia spojrzenia i i może zasobności portfela rodziców. Ja chcę żeby moje dziecko po maturze , lub ewentualnie w przerwie rocznej w czasie studiowania popodróżowało po świecie.

Gość gośćdddddddddd
"dajcie spokój dziewczyny usmiech.gif one wiedzą, że dały się wydymać ale teraz sobie chociaż pokrzyczą w necie, nawet przed sobą jest im głupio teraz i dlatego zazdroszczą przytomnym rodzicom, którzy jak wspomniałam nie łyknęli bajeczki o fajowej szkole " dzieci takich rodziców powinny pojść jako 7-latki do szkoły, gdyż po rodzicach to za mądre nie są i nie dałyby sobie rady jako 6 latki w szkole

Gość gość
11:04 - co ma piernik do wiatraka? Każde dziecko może sobie podróżować, jeśli rodziców na to stać. Żałosny ten twój argument :D

Gość gość
dzieci takich rodziców powinny pojść jako 7-latki do szkoły, gdyż po rodzicach to za mądre nie są i nie dałyby sobie rady jako 6 latki w szkole xxx odezwała się ta, która zaczęła edukację w wieku 7 lat, jak zresztą cała jej rodzina i rodzina męża. Widać niezbyt lotni jesteście :D