Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki gotujecie budyń dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Z torebki czy same?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Corce gotuje sama budyń z kaszy jaglanej. Uwielbia go. Dodaje miód, masę z namoczonych daktyli i rodzynek, cynamon i czasami robie wersje czekoladowa z kakao.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z torebki .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sama... co w tym trudnego? przecież w torebce jest mąka ziemniaczana i aromaty. Sama wsypuję mąkę dwie łyżki mąki ziemniaczanej, daję wanilię albo domowy dżem truskawkowy. To żadna trudność a smak lepszy, ja daję jeszcze dwa żółtka bo jest smaczniejszy budyń ale nie trzeba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tu wszystkie same gotują hehe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja rożnie, czasem gotowy ale zdecydowanie wolę taki domowy i chyba częściej go robię. To akurat naprawdę nie wymaga zachodu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sama, kisiel też.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak dodajecie te żółtka?ja raz dodałam i śmierdziało mi surowym jajem i wywaliłam wszystko:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mąkę ziemniaczaną też pewnie same robicie, a mleko tylko od "zaprzyjaźnionego rolnika" albo od własnej krowy, którą hodujecie w Alpach, bo tam czyste powietrze :D Tutaj to każda wszystko sama robi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja z torebki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sama robie, mam owoce z ogródka a jajka i mleko ze wsi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja tez z torebki i nie zamierzam sie tego wstydzic, przesada jest gotowanie zup z torebek, ale budyn? Czemu nie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja tez z torebki akurat zaraz bede robic waniliowy ;) ale mleko mam naprawde od swojej krowy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ta,a potem na innym topiku piszesz ze masz dosyc oporzadzania obory

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robię sama, akurat nie ma z tym dużo roboty. a żółtka mieszam z mąką i mlekiem, wanilią i potem wlewam do gotującego sie mleka. Trzeba trochę pogotować na wolnym ogniu, mieszając cały czas aby żółtka i mąka straciły smak surowizny. Naprawde polecam, jak odkąd tego spróbowałam nie kupiłam budyniu gotowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja gospodarstwa nie oporzadzam ;) ludzi mam od tego :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zazdroszczę mleka od swojej krowy :) smak mojego dzieciństwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sama robię budyń. bo jest o niebo lepszy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Boże. ..... z torebki! Budyniu nie je się codziennie, wiec nie przesadzajmy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a jadłaś kiedyś taki domowy budyń? spróbuj a nie zjesz tego sklepowego, i to nie chodzi że ten ze sklepu jest niezdrowy czy chemiczny ale o SMAK!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Boże. ..... z torebki! Budyniu nie je się codziennie, wiec nie przesadzajmy x ciasta też nie je się codziennie czyli wg ciebie nie warto robić samemu? ale twoja świadomość jest niska, pokolenie kafeterii... wyśmiać wszystko co zdrowe, wyśmiać tego komu się chce coś robić samemu...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Budyń wg Dukana jest pyszny i łatwy do przygotowania. Mój ulubiony kakaowy i waniliowy:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kupuję z torebki, zawsze taki bez cukru.. wtedy dodaję go mniej niż podano na opakowaniu.. ale właśnie wczoraj coś mnie naszło, żeby sprawdzić jak robić budyń samemu.. sama robię kisiel i chciałam się dowiedzieć, jak robić budyń.. i na pewno spróbuję kiedyś zrobić.. zobaczę, jak smakuje ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A to budyn mozna samemu zrobic ?! :P Zdradzcie mi ta tajemna recepture :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
same budyń robią ???? tylko tępe pały z polandii mogą takie bzdety produkować same matrony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jejku zrobiłam dziś pierwszy raz sama budyń ten z przepisu z linka powyżej i już nigdy nie zjem gotowego. Niebo w gębie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
same!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×