Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to torbiel czy ciaza?

Polecane posty

Gość gość

jak odroznic jezeli test wyszedl pozytywny czy przy torbielu moga byc tez objawy ciazowe czy tylko zamyla test?

Gość gość
ja zaszłam w ciążę i pojawił się torbiel.poroniłam i po torbielu ani znaku

Gość gość
tak jednak mnie interesuje jaka jest roznica tzn test poz moze rowniez byc przy torbielu i czy wowczas jest tylko falszywy pozytyw czy rowiez pojawiaja sie objawy ciazowe

Gość gość
Przy torbielu można miec bóle jajnika, podbrzusza, brak miesiączki...więc można to także pomylic z objawami ciąży

Gość gość
Niejednokrotnie miałam torbiel i nigdy mi ona nie dala pozytywnego testu ani nie zatrzymala miesiaczki

Gość gość
tak jednak torbiele przeklamuja test i moze wyjsc falszywie pozytywny dlatego pytam bo mamtest pozytywny mozna powiedziec ze objawy ciazowe tylko ze moja mama miala torbiele nawet taki duzy ze na granicy zezlosliwienia dobrze ze w pore wycieli

Gość gość
Miałam i ja akcje z torbielami... mi akurat testu nie sfałszowały, ale zaburzyły działanie antykoncepcji, bo przy tabletkach zaszłam w ciążę. Miałam planowany zabieg, poszłam na usg przed zabiegiem a tam ciąża ;-) oczywiście zagrożona, leżana, bo ucisk był, ale udało się - mam zdrowe dziecko i nie mam torbieli.

Gość gość
czyli mozna wywnioskowac ze po ciazy torbiele znikaja, mi po porzedniej ciazy zniknal miesniak a mialam w macicy wielkosci orzecha wloskiego, poszlam na usg mowie gince ze tam oprocz dzidzi tez pewnie zobaczy miesiaka a ona ze nic nie ma, dokladnie wybadala i faktycznie od tej pory ani sladu po cholerstwie

Gość gość
Torbiel może dawać fałszywy wynik testu ponieważ wytwarza hormon hcg jak przy ciąży. Ja bardzo źle się czułam miałam zawroty głowy, mdłości i byłam wrażliwa na zapachy. Zrobiłam sobie bete hcg i wyszła pozytywna 400 !! U ginekologa dowiedziałam się, że to torbiel, a nie ciąża. Przez to, że torbiel wytwarza ten hormon ma się identyczne objawy jak w ciąży.

Gość gość
a czy taki torbiel moze powstac w ciagu jednego cyklu?