Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy was też wkurzają japońskie bajki?

Polecane posty

Gość gość

Wcześniej nigdy tego nie oglądałam poprostu nie interesowało mnie to ale odkąd zamieszkałam z chlopakiem dosłownie katuje mnie tym ciągle, dla mnie to jest tak głupie i bez sensu te ich teksty wyolbrzymianie każdej rzeczy wewnętrzne monologi z soba, jedna głupia scena trwa połowę odcinka podam przykład jakąś bajka grają w baseball zamiast odbić te piłkę on gada sam do siebie z 10 min potem inni gadają o nim i mówią to tak jak by to była jedyna rzeczna świecie żyją i wychowali się po to żeby grać nic innego nie znają i wychodzi na to ze jeden mecz trwa z 5 odcinków no nie wytrzymuje kiedy to widzę nie chce obrażać ludzi którzy to lubią ale nie rozumiem skąd taki szal na to..

Gość gość
?

Gość gość karoshi
nie stopka: luuz blues w niebie same dziury

Gość gość
Wole japońskie niż krenskie amerykański

Gość gość
to glupie te bajki japonskie oglada, sa lepsze, pewnie kuroko no basket nie lubie tego, wole horrory cos z akcja

Gość gość
to se relacje z fukushimy obejrzyj :P

Gość gość
Ogląda cos takiego jak słomkowy kapelusz czy jakoś tak

Sam nie wiem. Są trochę irytujące. Mam bliską koleżankę, jeszcze od czasów licealnych i ona od pewnego czasu stała się wielką miłośniczką kultury japońskiej. Katuje nas różnego rodzaju kreskówkami i komiksami. Nie podoba mi się sposób rysowania (zwł. ogromne oczy, dziwaczne postacie, słodkości do mdłości), brak im głębi psychologicznej, niektóre są nieźle skrzywione. Ale czasem bywają zabawne.

Gość error dream
Też mi się to nie podoba. Te oczy mnie irytują, ale poza tym, estetyka, rysunki miast, urządzeń, podobają mi się. Próbowałem jakiś czas temu, obejrzeć jedną, ale nie dałem rady i w połowie wyłączyłem. O ile się nie mylę, oni stawiają na taką niby psychologię postaci. Ale jest to na poziomie dwunastolatka, może trzynastolatka. To jest łatwizna i nudziarstwo. Ale może ludzie to oglądają, tak jak wiele głupich, naiwnych filmów? Dla relaksującej rozrywki?

Gość gość
No ale, anime to tylko fragmencik kultury japońskiej. To jest taka sobie jej wersja dla mało wymagających.

Gość gość
Dużo moich znajomych się tym fascynuje nie potrafię zrozumieć czemu to takie głupie ze juz wole trudne sprawy oglądać :p

Gość gość
Taa te duże przerysowane oczy przeważnie wielkie cycki u kobiet piskliwy glos i cukierkowe kolory koszmar